Sport

2017.01.13. 16:25

Időben felébredtek a lányok, és nyertek

Dunaújváros - Szerdán nemcsak a Kohász ifjúsági női kézilabdacsapata, hanem a juniorok is megmérkőztek az érdi lányokkal a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Jankó Árpád

Mind a két, dunaújvárosi gárda fölényes győzelmet aratott. A D. Kohász junior csapata 16-12-es félidő után 33-16-ra győzte le a vendégeket. A dunaújvárosi csapat így a hetedik helyen áll tizenkét ponttal, az érdiek pedig a kilencedikek.

György László csapata nagyon rosszul kezdte a mérkőzést. 15 perc előnyt adtak a hazai lányok az érdieknek, és természetesen a vendégek vezettek négy góllal (8-4). A huszonkettedik perctől viszont felébredt a Kohász, átvette a játék irányítását, keményebbé vált a védekezése, és ennek megfelelően a kapusteljesítmény is feljavult. 12-12 után fokozatosan nőtt a Kohász lányainak előnye, és négygólos fórral zárta az első félidőt a csapat.

Berta Bianka (23) nagyszerű teljesítményt nyújtott az Érd ellen Fotó: Ady Géza

A fordulás után is kiválóan kézilabdázott a Dunaújvárosi Kohász. Továbbra is keményen védekezett, remek támadásokat vezetett. Ezzel a teljesítménnyel még a mindig komoly elvárásokat kitűző György László edző is elégedett volt. A második félidő egyértelműen a Kohász fölényével ért véget.

A hazai csapatból különösen Vártok kapus, Kemény, Nagy Zs. és Berta B. dicsérhető. A következő mérkőzést január 24-én játssza a Kohász junior gárdája Debrecenben, majd Kecskeméten indul egy tornán, és utána folytatódik majd az NB I B-s sorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!