Sport

2017.04.18. 15:00

Ifjú tehetségek kerestettek - A Dunaújvárosi Acélbikák és a Rudas iskola közös edzőtábort tartott

Dunaújváros - Sikerrel zárult a Dunaújvárosi Acélbikák és a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium közös programja. A háromnapos edzőtáborban ízelítőt kaptak a jelentkezők, hogy milyen lehetőség áll azok előtt, akik a középiskolás tanulmányaik alatt a jégkorongban is sikerrel, első osztályú szintre szeretnének fejlődni.

Balogh Tamás

A mintegy húsz fiatalember jókedvű elégedettséggel vett részt a programsorozaton, amelyen nem csak az ő meglepetésükre az Acélbikák új cseh vezetőedzője, David Musial is lelkesen kapcsolódott be a közös munkába. Mellettük folyamatosan számíthattak az ötletgazda Azari Zsoltra is, aki ezúttal a klub menedzsereként figyelt rájuk. A jeges munkában és a házigazda szerepében velük tartott Strenk Hunor és Borbás Gergely edző is.

A színes programban erőnléti és jeges edzés, majd egymás közötti mérkőzés is várt a jelentkezőkre Fotó: Ady Géza

A színes programban erőnléti és jeges edzés, valamint egymás közötti mérkőzés is várt a jelentkezőkre. A résztvevők ellátogattak a Rudasba, és kóstolót kaptak színes sportéletünkből a DKKA női kézilabdázóinak Vác elleni győztes mérkőzésén. Reméljük, hogy a tábor résztvevői közül többen is visszatérnek hozzánk! Azari Zsolt szerint a gondosan előkészített program hozta a számításukat, új, tehetséges fiatalok jelentkeztek, akik örömmel álltak munkába.

- Elégedett a táborral?

- Körülbelül erre számítottunk. Nagyon sokat dolgoztunk érte, ezért bíztam benne, hogy szokás szerint a kemény munkának lesz eredménye. Ez egy U18-as, tizennyolc év alattiakból álló lelkes társaság. Azt gondolom, hogy egész jó kis brigádot sikerült összehoznunk. Ezek a fiúk több városból, Zalaegerszegről, Szekszárdról, Budapestről is érkeztek. Vannak közöttük olyanok is, akik korábban elhagyták a mi klubunkat, de dunaújvárosi kötődésűek. Érdekes és szerencsés találkozás ez most mindegyikükkel. Valamennyien jó benyomást keltettek bennünk. Lehettünk volna többen is, de ezzel a létszámmal már tudtunk egy jó kis edzőtábort csinálni. Komplett csapattal, három kapussal és húsz játékossal zajlott a munka, akikkel kiválóan lehet együtt dolgozni. Nagyon remélem, hogy lesznek, akik gyökeret vernek nálunk. Pillanatnyilag nekünk csak három olyan játékosunk van, akik ebben a korosztályban nőtték ki magukat. Szeretnénk elnyerni a bizalmukat, hogy jöjjenek hozzánk, a Rudasban tanuljanak, és a csapatunkban szerepeljenek. Szeretnénk a következő szezonban elindulni az U18-as bajnokságban. Ennek a hozadéka lehet, hogy a szülők láthatják az eredményes munkánkat, és szívesen küldik ide a gyerekeiket.

- Egy nagyon ügyes új fiút állított be az edzés levezetésére!

- Igen, nagy örömünkre csapatunk frissen igazolt felnőtt vezetőedzője, David Musial máris belevetette magát ebbe a feladatba. Már egy hónapja folytattuk a tárgyalásainkat, hogy a felnőttcsapat mellett ezt a korosztályt is mentor edzőkkel kell, hogy vigye. Örömmel vállalta el a feladatot. Ezekkel a fiúkkal nagyon meg van elégedve, jó színvonalúnak találja őket. Örömmel figyelem őket, mert a mester kiváló gyakorlatokkal operál, és a gyerekek élvezettel hajtják végre őket.

A programra az ország számos városából érkeztek a jelentkezők. Horváth Mátyás furcsa, de jól viselhető helyzetben volt. Egyrészt helyi lakos és a Pannon gimnázium tanulója, ám most mégis vendég is volt, hiszen jégkorongos tanulmányait Székesfehérváron végzi.

- Miként érezte magát?

- Remekül, mert kiválóak a programok és nagyon jó csapat jött össze erre az alkalomra. Az edzők mindent megtettek a jégen azért, hogy jól érezzük magunkat. Szerintem nagyon fontos, hogy jókedvű legyen egy tréning, mert ez a fő pontja. Én igazából ilyen bulis típus vagyok, de ha valamit komolyan kell venni, azt betartom! Fehérváron egy kicsit jobban mennek a lábak, de mindent megteszünk azért, hogy az edzőknek itt is megfeleljen a munkamorálunk. Meg akarunk felelni az elvárásaiknak, ezért alaposan odatesszük magunkat. Az erőnléti edzés nagyon ötletesen itt a csarnokban lett lebonyolítva. Őszintén szólva erős volt a program, alaposan elfáradtam.

Marosi Máté a kanadai hoki sulit végzi Budapesten. Számunkra teljesen ismeretlenként érkezett, és barátként, elégedetten távozott.

- Honnan érkezett?

- A KMH-ból, azaz a Kanadai Magyar Hokiklub SE-ből jöttem. Magyar állampolgár vagyok, és Érdről járok Budapestre ebbe a klubba, ahol a korábbi és a mostani mentoredzőnk is kanadai. Erről az eseményről Borbás Gergelytől kaptam információt, ami megtetszett, és azért jöttem el.

Az érdi Marosi Máté a KMH klubjából jött a táborba

- Mit adott ez az esemény?

- Örülök, hogy eljöttem, számtalan sok jó élményt kaptam, emellett nagyon jók az itteni körülmények. Jó társaság jött össze erre az edzőtáborra, emberileg és sport szempontból egyaránt. Balszélső vagyok és ameddig képes leszek rá, ameddig élek, addig szeretnék játszani ebben a sportágban! Hallottam, hogy a dunaújvárosi új edző az, aki vezeti a jeges munkánkat, ami nagyon élvezetes módon volt összerakva. Kemény passzokat adott, jó volt végigcsinálni vele a sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!