Sport

2016.09.23. 19:45

Így kell visszavágni! - Az Acélbikák kapusa, Duschek Dávid lehúzta a rolót

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák pénteken a MOL Ligában a Debreceni HK-t fogadta. A DAB 4-0-re nyert, így hazai pályán továbbra is veretlen.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák - Debreceni HK 4-0 (3-0, 1-0, 0-0)
Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Vezette: Haszonits, Halassy, Pálkövi, Ozsváth.
DAB: Duschek - Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter 1, Azari - Lévai, Ladygin (1), Becze 1 (2) , Nagy (1), Rubin (2) - Lencsés, Magosi, Szepessy M., Odnoga, Tanka - Horváth, Mátyásy, Németh 1, Borbás 1, Léránt. Edző: Lee Gilbert.
Debreceni HK: Gyenes (Pleszkán)- Voroshin, Seluianov, Kochetkov, Piskunov, Hári - Hetényi P., Popkov, Kovács, Dancsfalvi, Vaszjunyin - Györfy, Varga, Saluga, Godó, Berta - Wéber, Pados, Vincze, Molnár. Edző: Yevgeni Mukhin.

A két csapat egy héttel ezelőtt találkozott egymással, akkor Debrecenben a hazaiak 4-1-re nyertek.

Benjamin Rubin (89), a DAB kanadai légiósa egy gólpasszig jutott a Debrecen ellen. Jó teljesítményt nyújtott ő is (Fotó: Ady Géza)

A pénteki mérkőzés egy kicsit álmosan indult, de azután egyre jobban belejöttek a csapatok. Eleinte a vendégeknek volt több lehetőségük, de a harmad második felében már az Acélbikák domináltak. A 10. percben emberelőnybe került a DAB, de majdnem gólt kapott, Duschek védett nagyott a debreceniek akciójánál. Utána viszont sorozatban jöttek a dunaújvárosi gólok: a 13. percben Németh szerzett vezetést, majd a 18.-ban Becze lőtt szemfülés gólt, végül a harmad vége előtt tíz másodperccel emberhátrányból Cseter volt eredményes. Ezután volt egy kisebb csetepaté, aminek három kiállítás lett a vége.


A második harmadot is valamivel jobban kezdte a Debrecen, mint a DAB, volt néhány helyzete, de pár perc után ismét az történt a pályán, amit a dunaújvárosiak akartak: a 40. percben emberelőnyben Borbás talált a kapuba. A befejező húsz percben nem változott az eredmény. Elmondhatjuk, hogy a DAB minden téren jobb volt az ellenfelénél, a több jó teljesítmény közül mégis ki kell emelni a kapus Duschek Dávidét, aki lehúzta a rólót, és nem kapott gólt.

A DAB vasárnap a HC Beograd ellenfele lesz idegenben, a meccs 17.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!