Sport

2016.11.20. 15:05

Íjászok versenyeztek Baracson - Barátságos idegfeszítéses küzdelem volt, korhatár nélkül

Baracs - Pergős, jó ritmusú történelmi íjászversenyt rendezett november 19-én, szombaton a Baracsi Íjász Egyesület a Faluház nagytermében. Közel százan versenyeztek az öt éves kortól egészen a szenior korig.

Horváth László

- Különböző íjász szakágak versenyzői mérték össze tudásukat a hetedik baracsi történelmi és tradicionális íjásztalálkozón. Ügyességi, 3D állatcélok és a pályaíjászat lőlapos céljai jelentettek leküzdendő akadályt. A teremíjászat nehézségét leginkább az állóképesség jelenti, mivel kis területen, kevés mozgási lehetőséggel folyik a célvadászat - mondta Balogh Csaba a Baracsi Íjász Egyesület vezetője.

A mostani alkalmat örömíjászatnak is nevezhetjük, hiszen a verseny egy jó buli, baráti találkozó kedvérét hozták létre. A vetélkedéshez szükséges eszközöket, mozgó és különböző álló célokat biztosította az egyesület.

A verseny végén férfi, női, mini, gyerek és felnőtt korosztályban hirdettek céltípusonként győzteseket. A dobogón az amatőr íjászok mellett szakági világbajnokok is átvehették a legjobbaknak járó díjakat. A szervezők a helyezés nélkül végző gyerekeket sem engedték el üres kézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!