Sport

2015.11.04. 15:42

Ilyen gála még nem volt! - Négyszáz nevezés érkezett, ingyensen nézhetjük a pofonokat

Dunaújváros - Nagyszabású küzdősport gálát rendez a World Kickboxing Federation és a dunaújvárosi Sukothai Team Thai Box SE a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Dunaújvárosi Hírlap

A program csütörtökön 9 órakor a megnyitóval kezdődik, és 18 óráig tart, a mérkőzések folyamatosak

– Négyszáz versenyző nevezett, köztük öt dunaújvárosi, ez hatalmas szám, Ilyen nagyságú viadal még nem volt Dunaújvárosban, de az elmúlt években ilyen mezőnyű Európa-bajnokságot sem rendeztek Magyarországon. A zárónap lesz a viadal fénypontja, ekkor csak döntőket rendezünk, este egy profi gálával, ahova az általunk legérdekesebbnek tartott döntőkből is berakunk pár mérkőzést. Emellett profi címmérkőzéseket is tervezünk. Egy ugandai csapatot is hoztunk a gálára, ahol az afrikai versenyzők magyarokkal csapnak majd össze. Lesz egy nagyon érdekes mérkőzés Titus Tugume, valamint a magyar Szabó Titusz között, ami az Ugandában „lejátszott" legutóbbi összecsapásuk visszavágója lesz. Ezen kívül a legutóbbi gálánkon is látott Patricia Apolot is ringbe lép, mint a WKF nemzetközi bajnoka – tudtuk meg Rozman Istvántól, a verseny főszervezőjétől.

Dunaújvárosban nagy hagyományai vannak a küzdősport gáláknak. a csütörtökön kezdődő azonban minden korábbit felülmúlja. Fotó: Ady Géza

– Mint már említettem, nagyon erős mezőnyt várunk Dunaújvárosba, ahova érkeznek versenyzők Ausztriából, Horvátországból, Szlovéniából, Boszniából, Romániából, Törökországból, Görögországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Írországból, Belgiumból, Hollandiából, Oroszországból, elképzelhető, hogy Grúziából, s természetesen Magyarországról is. A nevezésre azonban van még lehetőség, így elképzelhető, hogy más országokból is jelentkeznek a viadalra, vagyis egy rendkívül színes, élvezetes és nagyon izgalmas hét előtt állunk mi szervezők, valamint a résztvevők is. Ami pedig a szabályrendszereket illeti, a formagyakorlatok mellett WKF semi contact, WKF light contact, WKF kick light, WKF full contact, WKF low kick, WKF K1, WKF Oriental és WKF MMA kategóriákban rendezünk mérkőzéseket. A formagyakorlatokra a Dunaújvárosi Sportcsarnok kistermében kerítünk majd sort, a többi találkozót a nagyteremben rendezzük meg, s természetesen nagyon sok szeretettel várunk minden érdeklődőt a megméretésre. A belépés ingyenes lesz, egy becsületkasszát helyezünk majd ki a bejáratnál, s aki úgy érzi, hogy támogatni szeretné a rendezést, az itt teheti meg. S, hogy miért lesz érdemes kilátogatni a Dunaújvárosi Sportcsarnokba? Azért, mert ez egy nagyon különleges rendezvény lesz, ahol nagyon sokfajta szabályrendszerben láthatnak küzdelmeket az érdeklődők, így a küzdősportok kedvelői biztos találnak majd maguknak olyan szabályrendszert, ami tetszik nekik. Emellett szeretném még azt is megemlíteni, hogy amennyiben szeretnének részt venni a viadalon más dunaújvárosi küzdősport egyesületek, úgy van lehetőségük a nevezésre, őket is nagy szeretettel várjuk. Még úgy is, hogy nem tagjai a szervezetnek, de találni fogunk módot arra, hogy részt vehessenek a megméretésen, nem csak miattuk, miattunk is fontos ez, mert azt szeretnénk, hogy minél több dunaújvárosi indulónk legyen. Különleges színfoltja lesz még a rendezvénynek, s aki a küzdősportokban jártas, annak biztos sokat mond az a név, hogy Gago Drago. Nos, a Hollandiából érkező sztár lesz a díszvendégünk – foglalta össze a gálával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat egy szuszra Rozman István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!