Sport

2017.06.15. 17:35

Inline hoki világbajnokság előtt, dunaújvárosiakkal

DUNAÚJVÁROS Pozsonyban rendezik meg a divízió I-es inline (görhoki) világbajnokságot június 25. és 27. között. A magyar válogatottban nyolc, Dunaújvároshoz köthető játékos szerepel.

Agárdy Csaba

Az talán nem véletlen, hogy az inline hokit (görhokit) sok egykori, illetve mai jégkorongozó űzi, hiszen van némi hasonlóság a két sportág között. Ha másnem, hogy jégkorong-pályán játszanak a csapatok. Bár a görkori is korcsolya, de azért egészen más, mint a jégen korizni. Erről korábban Ladányi Balázs, a magyar jégkorong egyik legnagyobb alakja beszélt, amikor kipróbálta a inline hokit. Elmondta, egy napja is ráment, mire megszokta a görkorit. Ami még nagy különbség, hogy nincs testjáték.

Szóval a magyar válogatott megy Pozsonyba a divízió I-es vb-re. Hoffmann Attila szövetségi kapitány szerdán hirdetett keretet. A tizennyolc játékos közül nyolc kapcsolható össze a dunaújvárosi jégkoronggal. A kapus Duschek Dávid a szezont a DAB-ban fejezte be, majd Debrecenbe igazolt. A védők közül Lencsés Tamás most is Acélbika, de dunaújvárosi nevelésű Revák Zoltán és Orbán Attila is, s éveket játszott Dunaújvárosban Sándor Szilárd is. A csatárok listáján ott van a minden szállal Dunaújvároshoz köthető Kiss Ákos és Peterdi Imre, de hosszú ideig húzóembere volt Szappanos Dávid is a DAB-nak.

Lencsés Tamás (jobbról) tízévesen kezdett el jégkorongozni Dunaújvárosban, ma is a DAB hokisa. A harminckilenc éves védő a holtszezonban kilenc éve játszik a Győri ETO inline hokicsapatában. Most az inline világbajnokságra készül Fotó: Ady Géza

A válogatott a múlt héten Csehországban, Olomoucban edzőtáborozott, és játszott két felkészülési mérkőzést. A cseh U20-as válogatottat 7-4-re verte meg csapatunk, majd a Prerov gárdájától ugyanennyire kikapott. A cseh U20-soknak Kiss Ákos 4, Peterdi 2, míg Orbán egy gólt lőtt. A Prerov ellen a mieink közül Sándor, Rafaj, Feil és Szappanos volt eredményes.

Nemzeti csapatunk június 22-én indul el Pozsonyba, és ott még a vébé rajtja előtt Lettországgal felkészülési mérkőzésen találkozik.

A mieink világbajnoki meccsei:

Június 25., vasárnap, 17 óra: Magyarország - Argentína. Június 26., hétfő, 17 óra: Magyarország - Szlovénia. Június 27., kedd, 13 óra: Magyarország - Új-Zéland.

A divízió I másik csoportjában Ausztrália, Nagy-Britannia, Lettország és Brazília méri össze az erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!