Sport

2013.02.10. 18:08

Ismét bajnokok a tornászok

Nem először adunk hírt a baracsi Széchenyi Zsigmond iskola sportsikereiről. Üdítő színfoltnak is nevezhetnénk a kis települések között a baracsiak sportolási nevelőmunkáját.

Jankó Árpád

Máris, az esztendő elején elkönyvelhetünk egy nagyszerű teljesítményt, ezúttal a tornászok jóvoltából. Már szinte hagyomány, hogy a baracsi tornászpalánták, ahol elindulnak, ott borítékolható a dobogós helyezésük. Most sem szakadt meg a jó sorozat, ismét megyei bajnok lett a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola B korcsoportos lánycsapata. A 5.-8. osztályosok versenyében magabiztos győzelmet arattak a baracsiak, a fiatalabbak között pedig a velencei Zöldliget Általános Iskola mögött ezüstérmesek lettek a baracsi gyerekek. Márpedig ez a második hely is felért egy arannyal, hiszen az alsós csapatot nagyon fiatal versenyzők alkották, akik a jövőben még sok szép eredményt érhetnek el. Az egyéni aranyérem ezúttal Veszprémi Nikolettnek jutott, aki megelőzte Rónás Noémit. Az első és második korcsoportban pedig Hévízi Mariann volt a legeredményesebb. Az aranyérmes csapat tagjai: Veszprémi Nikolett, Rónás Noémi, Nagy Zsuzsanna, Balogh Aletta, Tömöri Réka, Csabankó Csilla, Osztrider Dóra, Horváth Fanni, Nagy Bianka. Az alacsonyabb korcsoportban, a fiatalabbak között ezüstérmesek lettek a következők: Gombás Szimonetta, Árva Gréta, Keszler Alexandra, Hévízi Mariann, Csillag Szabina, Rónás Adél, Hajdu Kíra, Mosonyi Boglárka. A csapat felkészülésében komoly segítséget nyújtott Árváné Fekete Anikó és Bór Lívia. A tornászcsapatok szakvezetői, edzői teendőit pedig most is Benkéné Juhász Márta látta el. Ezekután a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tornászlányai már készülhetnek az országos elődöntőre, amelyet Pécsett fognak megrendezni. Ők képviselik majd Fejér megyét a B kategóriás torna-diákolimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!