Sport

2013.02.25. 18:50

Ismét bravúros szereplés a tornászoktól

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola B kategóriás tornászcsapata a diákolimpia elődöntőjében, Pécsett szerepelt, és küzdött a dobogós helyekért, no és a továbbjutásért.

Jankó Árpád

A tavalyinál jóval erősebb mezőny, Baranya, Fejér, Vas, Somogy, Zala megye  legjobb tornászai   versenyeztek egymással.  Az  elődöntőn induló tizenkét  csapatból csak az első  három  együttes   versenyezhet majd  a március 8-ai budapesti finálén.

Végül a baracsiak nagyon  örülhettek, mert  a  második helyezésük  a továbblépést eredményezte.  Sikerült többek között olyan csapatot megelőzni, mint a jáki iskola, amelyik tavaly  az országos döntőben bronzérmet szerzett.

A baracsi  felső tagozatos tornászlányok tizenkét csapat közül lettek ezüstérmesek, így indulhatnak az országos döntőben (Fotó: amatőr felvétel)

A legnagyobb sikert az egyéni versenyeken érték el a széchenyisek.  A résztvevő hatvankilenc indulóból  Veszprémi Nikolett nyakába   akasztották az aranyérmet.  Ezzel az eredménnyel a baracsiak a tornaversenyek eddigi legjobb eredményét érték el. Ám fontos értékelni a  széchenyis,  nagyon fiatal alsó tagozatos  csapat vitézkedését is.  Megelőzve olyan nagy városok, települések  csapatát,  mint Pécs, Zalaegerszeg vagy  Barcs, végül a nyolcadik helyen végeztek.

Az országos diákolimpiai  elődöntő végeredménye: 1. Siklós, 2. Baracs  (Tömöri Réka,  Osztrider Dóra, Csabankó Csilla, Balogh Aletta, Nagy Zsuzsanna, Rónás Noémi, Veszprémi Nikolett)

A nyolcadik helyezett alsós  csapat: Rónás Adél, Gombás Szimonetta, Árva Gréta, Csillag Szabina, Hévízi Mariann, Hajdu Kíra. (Képünkön a  két baracsi csapat.) Az összetettben győztes Veszprémi Nikoletten kívül Rónás Adél  hetedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!