Sport

2016.12.30. 16:20

Ismét egy sorban az újvárosi trió

Dunaújváros - A DVTK Jegesmedvék együttesében nem egy dunaújvárosi nevelésű játékos szerepel. Közülük a Magyar Jégkorong Szövetség Magosi Bálintot a hét játékosának is megválasztotta.

Dunaújvárosi Hírlap

A MOL Ligát vezető miskolciak eredményes játékában Magosinak nagy segítségére voltak csatártársai, Pavuk Attila és Galanisz Nikandrosz, a három dunaújvárosi srác ráadásul együtt nőtt fel. Hozzájuk hasonlóan Magosi is a Dunaferr SE neveltje, aki a 2009/2010-es szezonban mutatkozott be a felnőttek válogatottjában. Azóta is stabil tagja a nemzeti együttesnek, zsinórban hét vb-n vett részt eddig, beleértve a legutóbbi, A-csoportos világbajnokságot is. Magosi már felnőtt játékosként hagyta el Dunaújvárost, hogy az EBEL-ben játsszon, négy éven át erősítette a Fehérvár együttesét, majd a tavalyi szezont már a franciaországi Brianconban töltötte. Innen tért haza feleségével és kisfiával, hogy a címvédő DVTK-nál folytassa.

A szövetség honlapján megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy mi volt kiemelkedő ponterősségének a titka, így felelt: - Igazából nincs semmilyen titok, így jött ki a lépés mind a sortársaimnak: Galanisz Nikának és Pavuk Atinak, mind nekem. Nélkülük ugye nehéz lenne.

Magosi szerint kiélezett harc folyik szinte minden mérkőzésen Fotó: MJSZ/Mudra László

Majd arról beszélt, milyen újra velük, a gyerekkori társakkal játszani egy sorban: - Kicsit olyan, mintha visszacsöppentem volna a dunaújvárosi éveimbe, hiszen utoljára ott játszottunk együtt. Ugyanakkor nagyon sokat is beszélünk egymáshoz, egymással mind a pályán és azon kívül is, ez nagyon megkönnyíti az összjátékot közöttünk.

Magosi a DVTK-ban más szerepet játszik, mint a válogatottban. Erről így nyilatkozott: - Nem mondanám kifejezetten másnak, annyi különbség van, hogy itt játszom emberelőnyt is. A játékomon semmi nem változik, ugyanúgy ütközök, blokkolok, csinálom, amit mindig.

A játékos a legutóbbi MOL ligás szezonja óta lehúzott pár évet az EBEL-ben, és kipróbálta magát légiósként is. Így felmerült, milyen volt most visszatérni, mennyiben más a liga, mint amikor még Dunaújvárosban játszott?

- Gyorsabb lett, valamint nem az van, hogy van egy kiemelkedő csapat és vannak a többiek, hanem kiélezett harc folyik szinte minden mérkőzésen. Ahogy néztem, sokkal nagyobb lett a csapatok merítési lehetősége is, minőségibb légiósokat tudnak igazolni, és a hazai (magyar, székely, román) játékosok is kiveszik a részüket csapataik sikereiből. Mindegyik csapat sokkal taktikusabban, fegyelmezettebben játszik, ezáltal kihívás ebben a ligában játszani. A mostani és a hat évvel ezelőtti MOL Liga mérföldekre van egymástól - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!