Sport

2014.10.19. 17:10

Szombaton rajtol a 24 órás jótékonysági úszógála

Szombaton délben immár nyolcadik alkalommal rajtol el a huszonnégy órás úszógála, ami tavaly óta a magyar rekordot is tartja a maraton csoportos úszóváltó kategóriában. Ezúttal is az ország minden pontjáról érkezik a több száz résztvevő a Fabó Éva Sportuszodába.

Gallai Péter

A tavalyi gálán összesen 1375 kilométert teljesített a 320 induló a dunaújvárosi uszodában

Szalontai Károly, az esemény főszervezője a hétvégi esemény kapcsán elmondta, hogy ezúttal nem rendezik meg pénteken a gyerekeknek kiírt minimaratont, ugyanis nem volt annyi jelentkező. Emellett az esemény történetében először csak tizenöt csapattal vágunk neki a megmérettetésnek, ugyanis a napokban egy fővárosi gárda visszalépett kezdte az Ússz, Hogy Utolérjenek közhasznú egyesület elnöke, majd hozzátette, idén is igyekeztek változatos és érdekes kísérő programokat összeállítani.

- Az anyagi forrás előteremtése, mint minden esztendőben, nem ment egyszerűen, de szerencsére már vannak visszatérő támogatóink, jóvoltukból nagyon gazdag és értékes tombolatárgyakkal tudjuk jutalmazni a résztvevőket. A napokban írtuk alá a szerződést a dunaújvárosi sportszer nagyáruházzal is, akik például hatvanezer forint értékben adnak termékeket. Emellett ingyenes wi-fi és szauna használattal segítjük a pihenőidő eltöltését. Idén az állóképesség és logika mottó mentén, Katona Ferencnek, a Király Sakk SE vezetőjének segítségével a gála ideje alatt folyamatos sakkverseny is lesz, minden csapatból két-két fő részvételével. Szombaton éjfélkor pedig nem akármilyen vendég, a székesfehérvári Szabó Krisztián nemzetközi nagymester érkezik, aki a tervek szerint húsz asztalos szimultánt ad a vállalkozó kedvű úszóknak. Az esemény a hagyományoknak megfelelően a jótékonysági vonalat sem nélkülözi, ezúttal is minden leúszott hossz után egy-egy forintot ajánlunk fel a Jószolgálati Otthonnak és a Móra Ferenc iskolának.

A gálát október 25-én, szombaton délben Sztankovics László, az önkormányzat oktatási, kulturális és sport bizottságának elnöke, valamint a Gurisatti család, Gyula, Lilla és Gréta nyitja meg. Utóbbiak, mint Szalontai Károly fogalmazott, az életben, a tanulásban és a sportban is példaként szolgálhatnak bárki előtt.

A rendezvény idején az uszodában felállított színpadon különféle zenés-táncos műsorokkal szórakoztatják az éppen pihenő versenyzőket, hozzátartozókat, szurkolókat és az utcáról betérő érdeklődőket egyaránt. Az úszógála és a kulturális műsorok megtekintése ingyenes, érdemes lesz kilátogatni erre a remek közösségi eseményre.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!