Sport

2013.01.21. 16:53

Ismét zsúfolt nézőtér előtt játszott az egykori bajnok Dunaferr gárdája

Óriási siker volt a szombaton és vasárnap lebonyolított XI. Carissa Kupa kispályás teremfoci torna, amelynek fináléja előtt egy jótékonysági gálamérkőzésen pályára lépett a 1999/2000. évi bajnok Dunaferr csapata a Dunaújváros PASE gárdája ellen.

Gróf András

A nagyok összecsapása előtt a Dunaújváros PASE U9-es csapata játszott a Holler UFC hasonló korosztályú gárdájával. A fiataloknak hatalmas élményt jelentett a telt ház, hiszen zsúfolt lelátó előtt eddig még nem nagyon játszhattak. A találkozót a dunaújvárosi gyerekek nyerték meg, bár ezúttal nem az eredmény volt a legfontosabb. Sajnos az időjárás miatt többen hiányoztak az egykori bajnokcsapatból, így az egykori sikerkovács,  a  jelenlegi szövetségi kapitány, Egervári Sándor sem tudott eljönni. Pályára lépett viszont Molnár Zoltán,  aki  jelenleg is aktív, az NB II Nyugati csoportjában szereplő Veszprém játékosa.

- A régi szép emlékek miatt mindig szívesen jövök Dunaújvárosba. Örülök annak, hogy ilyen sokan kíváncsiak még ránk. Kívánom a mostani csapatnak is, hogy hasonló sikereket érjenek el, mint mi. Játszani ugyan sérülése miatt nem tudott Tököli Attila, de a kezdőrúgást azért elvégezte az  egykori gólkirály, aki jelenleg a Paks labdarúgója.

- Sajnos egy kisebb sérülés miatt pár napot ki kell hagynom. Remélem azonban, hogy ez nem hátráltatja majd komolyan a felkészülésemet a tavaszi szezonra. Szenzációs ennek a tornának a hangulata, amely a régi szép időkre emlékeztetett. A bajnokcsapat egyik alapembere,  meghatározó játékosa volt Rósa Henrik is, aki napjainkban már csak az öregfiúk bajnokságban futballozik.

- Jó lett volna, ha többen jövünk össze, de így is sok régi ismerőssel és  baráttal találkozhattam. A mai mérkőzésen nem, de a bajnokságban szorítok a Dunaújvárosi PASE gárdájának, hogy jussanak fel a másodosztályba. A bajnokcsapat középhátvédje, Salamon Miklós furcsa helyzetben volt, hiszen ő jelenleg is a dunaújvárosi klub alkalmazásában áll, de azért ezen a mérkőzésen az egykori aranyérmes gárdát erősítette. Rajtuk kívül  szerepelt még az együttesben Németh Viktor, Dudás Péter,  Bita László és vendégként  Miskovicz Roger. A Dunaújvárosi PASE gárdájában pályára lépett Milinte Árpád, Böőr Zoltán, Farkas Viktor,  Villám Balázs, Kocsis Gábor, Tóth Tibor. Az összecsapáson remekül szórakoztak a nézők, akik nagy tapssal fogadtak minden egyes jó megmozdulást.  A találkozót az egykori bajnokcsapat nyerte meg 3-2-re, de ezúttal senki sem szomorkodott a mérkőzés végén, hiszen  mindenki jól szórakozott. Az Adok egy labdát! akció is sikeres volt, hiszen a rendezvény két napján a támogatók négyszázezer forintot gyűjtöttek össze a dunaújvárosi óvodák számára.

Fotók: Vohlmann György

Ezt az összeget az önkormányzat nevében Cserna Gábor polgármester százezer forinttal kiegészítette, így félmillió forintból vásárolhatnak majd  sportszereket a dunaújvárosi óvodások számára. A kiváló hangulatú és zökkenőmentesen lebonyolított rendezvény remek program volt a futballt kedvelő dunaújvárosi szurkolók számára.

A győzelmet végül a fehérvári Döcös csapata nyerte meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!