Sport

2013.07.15. 22:00

Csövesek nyerték a Dunaújváros Kupát

Az elmúlt héten befejeződött a közel egy hónapig tartó kispályás labdarúgó XI. Dunaújváros Kupa küzdelemsorozata.

Gróf András

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is ezzel a viadallal zárult a 2012/2013-as kispályás bajnoki szezon. A sorozat népszerűségét mutatja, hogy évről, évre gyarapodik a jelentkezők száma. Két évvel ezelőtt tizenkilenc, a tavalyi esztendőben huszonkettő, az idén pedig már huszonhét gárdával rajtolt el a mezőny. A kupában minden olyan csapat nevezhetett, amelyik az elmúlt esztendőben indult a dunaújvárosi kispályás labdarúgó-bajnokság valamelyik osztályában.

A nyilvános sorsolást követően történt meg a párosítás, így már az első fordulótól kezdve izgalmas párharcokat láthattak a nézők. A Lorántffy iskola műfüves pályáján folyó csatározások kieséses rendszerben zajlottak, így a negyedik fordulóra már csak négy csapat maradt, vagyis kialakult az elődöntő mezőnye. A döntőbe jutásért Csövesek - Dunaferr Vasas és Dunabiztos-Micro - Fevi Bt. párharc volt. A kiélezett izgalmas találkozókon az egyik ágon a Csövesek verekedte be magát a döntőbe, míg a másik mérkőzésen némi meglepetésre a B csoportos Fevi Bt. vívta ki a jogot a fináléra. A bronzmérkőzésen a Dunaferr Vasas magabiztosan nyert 6-1-re, míg a döntőben a Csövesek gólzáporos mérkőzésen 9-4-re diadalmaskodtak, elhódítva ezzel a serleget.

A XI. Dunaújváros Kupa végeredménye: 1. Csövesek, 2. Fevi Bt., 3. Dunaferr Vasas, 4. Dunabiztos-Micro.

Az idei kupadöntő legjobbjának a Csövesek játékosát, Vaskó Józsefet választották a szervezők.

- Nagyon jó mezőny jött össze idén a Dunaújváros Kupában, hiszen a hét A csoportos együttes mellett igen jól felkészült alacsonyabb osztályú gárdák szerepeltek. Ezért is örülünk annak, hogy a mi győzelmünkkel zárult az idei kiírás. A döntőbe jutásért parázs mérkőzést játszottunk a Dunaferr Vasassal, amiből szerencsére mi jöttünk ki jobban, majd az fináléban nagyszerű játékkal sikerült nyernünk. Jövőre szeretnénk megvédeni a címünket. A következő évben a bajnokságban is szeretnénk az élen végezni. Csapatunk háza táján tudomásom szerint nagy változások nem várhatóak, de természetesen ez a csapatvezető asztala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!