Sport

2017.01.19. 20:59

Izgalmas végjátékban az Acélbikák maradtak alul

Dunaújváros - MOL Liga mérkőzésen fogadta csütörtökön a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a Brassót. Az összecsapás vendéggyőzelemmel ért véget.

Kovács Anita

Korábban már kitértünk arra, hogy az Acélbikák számára milyen fontos a Brassó elleni mérkőzés. Vereség eseten ugyanis csekély esélyük marad a dunaújvárosiaknak a rájátszás felsőházába kerülésre. Ami azért nem lenne hátrány, hiszen az alapszakasz első négy helyezettje szerez jogot ahhoz, hogy ellenfelet választhasson a play off-ra.

Ezzel az érthetően nyomasztó teherrel és egy csúfosra sikeredett UTE elleni bajnokival a hátuk mögött csaptak össze Azariék a brassói gárdával. Azzal a Brassóval, amely a tabella értékes negyedik helyét foglalja el, és amelyik helyre a Debrecennel együtt a DAB is eséllyel pályázhat.

A hullámvasút sem megy mindig lefelé, aztán néha csak igen lassan törekszik ismét a magasba - valahogy pont ilyen nehézkesen indult be a dunaújvárosi csapat csütörtökön. Az első játékrészben abszolút a vendégek domináltak, a 7. percben már 0-2-őt mutatott a kijelző. Aztán jött Becze átadásából Hruby gólja, amit kissé nehezen akart megítélni a játékvezetés, de ami fordulópontot jelentett a DAB számára. A csapat sokkal összeszedettebben, agilisabban kezdett játszani, aminek eredményeként még kettős emberelőnyből sem tudott a Brassó találathoz jutni! A második harmad, bár gólt nem hozott, de legalább magabiztosabb játékot láthattak a DAB-szurkolók.

Az utolsó játékrész feszült izgalmakat hozott: 1-3-ról egalizáltak az Acélbikák, majd jöhetett a hosszabbítás! Sajnos egy perc sem telt el, amikor Mihály betalált a DAB kapujába, így csak egy pontot sikerül itthon tartani.

Dunaújvárosi Acélbikák - ASC Corona Brasov 3-4 hosszabbítás u.(1-2, 0-0, 2-1, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző.

Vezette: Haszonits, Németh, Soós, Ozsváth.

DAB: Koitmaa - Hudec (1), Ölander, Azari 1, Cseter, Dansereau (1) - Hruby 1, Ladygin, Becze (1), Török, Kaskov (2) - Hüffner, Lencsés, Odnoga, Nagy M., Tanka - Magosi, Németh 1, Léránt, Borbás. Edző: Heikki Mälkiä.

Brassó: Tőke - Nagy I., Filip, McGregor 1, Klempa (1), McDonald (1) - Nagy Cs., Clarke, Gliga 1 (1), Mihály 2 (2), Zabludovskyy (1) - Bíró O., Bors, Tranca, Bíró G., Fodor Cs. - Csíki, Péter, Bíró M. Edző: Martin Lacroix.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!