Sport

2015.07.24. 15:27

Háromszáz karatéka, tíz országból - A dunaújvárosi Kovács Bence győzött

A Magyar JKA Karate Szövetség július 15-18 között rendezte meg Budapesten, a szokásos nyári gasshuku-t, edzőtábort.

Dunaújvárosi Hírlap

Az edzéseket Sawada Kazuhiro és Kurihara Kazuaki utóbbi még csak a harmincas éveiben jár, többszörös japán kata bajnok és többszörös kumite helyezett, jelenleg is aktív versenyző japán mesterek vezették. Háromszáz karatéka vett részt az igen magas szinten folyó oktatásban, akik tíz nemzetet képviseltek.

A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo tizennyolc karatékával vett részt az eseményen, és próbálta ellesni a helyes mozgást. Július 17-én a szokásos dan- és kvalifikációs vizsgákat tartották meg. A Hikariból két sportoló próbálkozhatott megfelelni a követelményeknek. Vajai Viktor JKA 1. dan, míg Juhász János JKA 4. dan fokozatot szerzett. Utóbbi ezen túl még eredményes nemzetközi instruktori D, és bírói D vizsgát is tett.

Kovács Bence a felnőttek között nyert kumitében Fotó: amatőr felvétel

Szombaton, a hagyományos táborzáró Shotokan Kupa nemzetközi versenyt rendezték meg a szervezők, ahol csak felnőtt egyéni számokban lehetett indulni.

A hikaris Kovács Bence felnőtt kumitében szépen versenyezve az első helyet szerezte meg. Ezzel egy decemberi, Prágában rendezendő, uniós támogatású gálára is elnyerte az indulás jogát.

A dunaújvárosi egyesületben a többségnek a munka július végén befejeződik, majd egy hónap szünet után, augusztus végén szeptember elején megkezdődik újra a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!