Sport

2013.04.08. 16:41

Játsszunk gondolkodva együtt a gyerekekkel!

Katona Ferenc, a Király Sakk SE elnöke már nem először lepi meg a sakkozást kedvelőket nagyszerű ötletekkel. Most is ez történt.

Jankó Árpád

Emlékezetes, hogy nem is olyan rég a zene és a sakk témában talált közös nevezőt, és megszületett egy remek nap szimultánnal, Portisch Lajos nemzetközi nagymester dalestjével. Most hasonló rendezvényt tervez április 13-án. A program fő gondolata: "Játszva tanuljunk - gondolkodva játsszunk!"

- Mint többgyerekes apuka már régóta bánt, hogy sok szülő elfelejt foglalkozni a gyerekével. Megveszi inkább a drága játékot, amit azután a gyerek nyomogat megállás nélkül - egyedül. A szülő pedig nincs mellette. Ezért gondoltam arra, hogy ráirányítjuk a figyelmet arra, hogy felnőtt és gyerek játsszon együtt, mégpedig a fiatal gondolkodásának fejlesztése érdekében - nyilatkozta a sportköri elnök.

 

A  sakkozók gyermeksorozata  is elindul, de   ugyancsak fő programot a muzsikálás és a közös, gondolkodtató játékok jelentik (Fotó: Vohlmann György)

Április 13-án természetesen a sakkfigurákat is felállítják. Ekkor indul a megyei gyermeksakk-sorozat 9 órakor a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskolában. Erre 8.45 óráig lehet nevezni bárkinek, gyereknek, felnőttnek egyaránt. Déltől 16 óráig rendezik meg a sakkozó gyerekek zenei bemutatóját. Ez azt jelenti, hogy ők maguk fognak muzsikálni. majd délután négy órától Pálkövi József  nemzetközi mester, sakkoktató ad majd negyventáblás szimultánt. Erre reggel kilenc óráig kell nevezni. És ami kimondottan a játékról szól: kilenc órától délután négyig régi, hagyományos és logikai játékokkal szórakozhatnak a kicsik négy tanítónő vezetésével. Dominó, amőba, ötödölő, malomjáték, marokkó és még másféle játékból vetélkedőt is rendeznek. Természetesen a felnőttek csatlakozása nagyon is ajánlott. 

A  kimerültséget enyhítendő  ingyenes büfét is rendelkezésre bocsátanak. Ezt és a napot is a TÁMOP-pályázat finanszírozza, a Király Sakk és a zeneiskola rendezi közösen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!