Sport

2017.08.15. 18:35

Augusztusban már forrt a jég - Az Acélbikák meglepően sok néző előtt verték meg Ljubljanát

A Dunaújvárosi Acélbikák alaposan belecsaptak a lecsóba. Két hét jeges felkészülés, és egy komoly csapatátalakítás után a szlovén bajnok Olimpija Ljubljanát fogadták tegnap hazai környezetben. A DAB 3-2-es győzelmet aratott.

Agárdy Csaba

Az idény eleji felkészülési mérkőzések alapvetően nem osztanak-szoroznak, de mégis irányadóak a tétmérkőzések előtt. A DAB csapata tegnap egy alaposan átalakított játékoskerettel és vadonatúj edzővel, a cseh David Musiallal indította a szezont. Az ellenfél, az Olimpija Ljubljana az elmúlt tíz évet az EBEL-ben töltötte, az idén légiósok nélkül a szlovén-osztrák-olasz közös bajnokságban vesznek majd részt, amely hasonló játékerőt képvisel, mint a MOL Liga-utód, Erste Liga.

A találkozó ezt be is bizonyította, mivel két egyenrangú csapat volt a pályán. Az összecsapáson a vezetést a vendégek szerezték meg, de utána a dunaújvárosiak gyorsan fordítottak, és a meccs hajrájára 3-1-es vezetéssel mentek. Azt el kell ismerni, a Ljubljana nem véletlenül szépített 3-2-re, mert a támadásaik erősebbek voltak, mint a dunaújvárosiaké.

Azari Zsolt is többször veszélyeztette a vendég Ljubljana kapuját Fotó: Ady Géza

Ebből az első mérkőzésből azt a következtetést mindenképpen le lehet vonni, hogy mindkét oldalon mindenki, aki bizonyítási lehetőséget kapott, megszakadt a pályán, és edzőjének bizonyítani akarta azt, hogy a szeptember közepi bajnoki rajtnál ott a helye a pályára korcsolyázó játékosok között.

Ami talán a legörömtelibb, hogy nagyon sok szurkoló tisztelte meg jelenlétével az Acélbikák első felkészülési mérkőzését. Több mint ezer néző volt a lelátón. Azari Zsolt, a klub elnöke meg is jegyezte: "Valószínű, azért vagyunk ennyien, mert ebben a nagy kánikulában mindenkinek jólesik egy kicsit hűsölni, amit a jégcsarnokban meg lehet tenni."

Dunaújvárosi Acélbikák - Olimpija Ljubljana

3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

Dunaújvárosi Acélbikák: Stojanovic - Hetényi, Erdélyi, Rzavsky, Ogrizek, Azari - Magosi E., Skripets, Nageler, Novotny, Izacky - Lencsés, Hruby, Borbás, Léránt, Nagy - Godó, Tanka, Németh P., Odnoga, Silló, Török. Edző: David Musial.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!