Sport

2017.08.11. 15:40

Vas Márton újra Magyarországon - Mentoredző lett a fiataloknál!

Vas Márton, a magyar jégkorong-válogatott egykori csapatkapitánya városunkban dolgozik, mentoredző lett a fiataloknál. Megkérdeztük: hogyan született meg a döntés, hogy hazaköltözik?

Agárdy Csaba

"Egyáltalán nem biztos, hogy maradunk Németországban, de nem elképzelhetetlen. A gyerekeim itthon születtek, szeretik, ha hazajövünk, szeretik a családot. Tehát miattuk nem lenne gond a hazatérés. Még minden képlékeny. Egy-két hónap múlva letisztulnak a dolgok, eldől az is, hogy itthon vagy külföldön, a jégkorongban, vagy a civil életben folytatom. Ezer variáció van még a fejemben."

Májusban jelentek meg a fenti mondatok a Dunaújvárosi Hírlapban a dunaújvárosi nevelésű jégkorongozó, Vas Márton gondolatai alapján.

Azóta Vas Márton, a magyar jégkorong-válogatott egykori csapatkapitánya a városban dolgozik, mentoredző a fiataloknál. A kérdés adódik: hogyan született meg a döntés, hogy hazaköltözik? - Nagyon jó érzés volt, hogy a magyar szövetség vezetői, miután megtudták, hogy befejeztem a játékospályafutásomat, gondoltak rám, s a mentori programban alkalmaztak.

Vas Márton hazajött. Ismét városunkban dolgozik Fotó: Ady Géza

Mit jelent a magyar utánpótlásban mentornak lenni?

- A szövetségnek van egy komoly elképzelése az utánpótlás-nevelésről. A szakmai munkát Egri Gergely, Géczi Gábor és Kovács Zoltán irányítja. Én a közép-dunántúli csapatokat ellenőrzöm. A lényeg, hogy a szövetség által meghatározott munka elvégzését figyelem, szeretnék megfelelni az elvárásoknak.

Ez tényleg nagyon fontos feladat, de egy kérdés felmerül: ön a magyar jégkorong aranygenerációjának egy meghatározó személyisége, a mindennapos edzői munkában nem szeretne részt venni?

- Dehogynem. Most ebben a rendszerben edzőként asszisztensként dolgozom azok mellett, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek a mindennapos szakmai munkában, mint én. Ne feledjük el azt, hogy néhány hónapja még játszottam. Pillanatnyilag nagyon örülök annak, hogy a jégkorongban maradtam, dolgozhatok a magyar hokiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!