Sport

2016.08.18. 15:50

Jó lenne már itthon is - A DPASE labdarúgói vasárnap a Paks II ellen játszanak

Dunaújváros - A labdarúgó NB III Közép-csoportjának harmadik fordulójában vasárnap 18 órakor a Paksi FC második számú együttesét fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A szerdai sajtótájékoztatón Dobos Barna vezetőedző először a múlt heti győzelmet értékelte, majd a vasárnapi találkozó esélyeiről beszélt.

- Nagyon nehéz volt megnyerni a találkozót, mert a rengeteg kialakított helyzetet nem sikerült gólra váltani. Ezzel alaposan megnehezítettük a dolgunkat, és el kell ismerni Vaszócsik Viktor bravúrja mellett a szerencse is kellett a sikerhez. Az ilyen mérkőzéseken minél előbb gólt, gólokat kell szereznünk, mert akkor jobb helyzetbe kerülünk minden tekintetben. Általában nem egy adott ellenfélre készülünk, hanem a saját rendszerünket próbáljuk minél jobbra fejleszteni, de ennek ellenére természetesen ki fogjuk elemezni a paksi csapatot. Ismerjük a játékosaikat, nem lesz egyszerű dolgunk, de pontokat szeretnénk szerezni. Kellene már a siker hazai pályán, mert legutóbb tavaly ősszel sikerült nyernünk hazai környezetben. Sérültünk, eltiltottunk nincs, de ennek ellenére lehet változás az összeállításban, hiszen húszfős keretből lehet válogatni.

A képen labdával Blatt Pál, bízzunk benne, ő is követi Tóth Tibort, aki eddig két gólt szerzett Fotó: Zsedrovits Enikő

A Mórahalom ellen büntetőt hárító kapus, Vaszócsik Viktor is optimistán várja a Paks II elleni mérkőzést.

- A múlt héten az első félidőben rengeteg lehetőséget elpuskáztunk, a második játékrészben viszont kevesebb lehetőségünk volt. Az ellenfél meg a semmiből kapott egy véleményes tizenegyest, amit sikerült megfognom. Összességében örülök, hogy így alakult. A héten ugyanúgy készülünk, mint a többi bajnokira. A paksiak első csapata is vasárnap lép pályára, ezért vélhetően nem fog sok játékos visszajátszani, de ettől függetlenül nehéz mérkőzésre számítok. Szeretnénk győztesként elhagyni a pályát, és feljebb lépni a tabellán.

Az első két fordulóban két gólt szerzett Tóth Tibor nem szeretné megszakítani sorozatát. - A múlt heti meccs jobban tetszett nekem, mint a Budafok elleni. Több helyzetünk volt, és már az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát. A góljaim természetesen önbizalmat adtak, de nem gondolom, hogy nagy jelentősége kellene ennek tulajdonítani. Majd, ha tíz meccsen tíz gólt szerzek, arra azt lehetne már mondani, hogy szép teljesítmény.

A forduló további összecsapásai: Dunaharaszti MTK - Pénzügyőr, Ferencvárosi TC II - Mórahalom VSE, Dabas-Gyón FC - Várfürdő-Gyulai Termál FC, Szentlőrinc SE - Szekszárdi UFC, Komlói Bányász - Budafoki MTE, Szigetszentmiklós - Békéscsaba Előre II, Méhkeréki SE - Pécsi MFC, Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!