Sport

2017.04.11. 19:50

Jöhet a pótselejtező - Megmaradt az esély az Eb-részvételre

Baku - A futsal Európa-bajnokság B jelű selejtező csoportjában az utolsó fordulót rendezték meg tegnap az azerbajdzsáni fővárosban.

Gróf András

Az első összecsapáson Albánia és Bosznia-Hercegovina válogatottjai mérték össze az erejüket. Ez a mérkőzés 6-6-os döntetlennel zárult, így a magyar csapat számára már biztos volt legalább a második hely a négyes csoportban.

Magyarország - Azerbajdzsán

1-6 (1-2)

Idman Sarayi Aréna. Vezette: Timo Onatsu (finn), Borislav Kolev (bulgár).

Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Komáromi, Horváth N., Dróth. Csere: Matkovics, Dávid, Németh P., Trencsényi, Rábl, Harnisch, Hosszú Á., Gál, Bita. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Azerbajdzsán: Huseynli - Fineo, Eduardo, Farzaliyev, Everton Cardoso. Csere: Zamanov, Aliyev, Bolinha, Atayev, Ismayilov, Vassoura, Baghirov, Borisov, Mammadkarimov. Szövetségi kapitány: Biro Jade.

Góllövő: Huseynli (öngól a 2. p.), illetve Bolinha (12. p.), Eduardo (17. p.), Fineo (22. és 34. p.), Baghirov (25. p.), Atayev (36. p.).

A meccs előtt a 100. válogatottságát ünneplő Dróth Zoltánt köszöntötték, a Kairat Almati légiósa Drucskó Zoltántól, a Magyar Labdarúgó Szövetség Futsal Bizottságának elnökétől vette át a szövetség ajándékát.

Az újvárosi Horváth Norbert ezúttal is a kezdő csapat tagja volt
Fotó: MLSZ

Jól kezdődött a mérkőzés, hiszen az ünnepelt bombája a kapufáról az azeri kapus hátára, onnan a hálóba pattant. A folytatásban azonban érvényesült a papírforma, és biztosan nyertek a házigazdák.

Az Európa-bajnokság B jelű selejtező csoportjának a végeredménye: 1. Azerbajdzsán 9 p., 2. Magyarország 4 p., 3. Bosznia-Hercegovina 2 p., 4. Albánia 1 p.

A csoportelső azeri csapat automatikusan Eb-résztvevő, a második helyezett magyar válogatott pótselejtezőn biztosíthatja a helyét a szlovéniai kontinensviadalra. A playoff sorsolása július 6-án lesz Nyonban. A tervezett játéknapok a szeptember 10-13. és 24-27. között időszak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!