Sport

2014.08.25. 16:40

A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya lett július legjobbja

Dunaújváros - A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye címet júliusi teljesítménye alapján a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya nyerte. Az elismerés mellé félmillió forint is jár.

Gallai Péter

A Győri Graboplast, a Dunafüredi VK és a KSI SE után ismét kajak-kenu szakosztály nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye"-címet. Az elismerés és a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány ezúttal a Dunaferr SE sportolóihoz kerül, akik kiválóan teljesítettek július hónapban.

A sportág legnagyobb reménységeinek egyike, a Héraklész-díjas Hajdu Jonatán, aki a Dunaferr versenyzőjeként jelentős sikereket ért el a július 17. és 20. között Szegeden megrendezett, meseszerű magyar mérleggel, 10 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzéremmel záruló ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Jonatán C-1 1000 és 200 méteren aranyérmes lett, míg párjával, a győri Balla Leventével a második helyen zárt C-2 1000 méteren. S hogy a Dunaferr SE nem „egyemberes" szakosztály, azt bizonyítja: a klub fiataljai a gyermek-, kölyök- és serdülőbajnokságon is arany-, ezüst- és bronzérmekkel gazdagították az egyesületi vitrint.

A sikeres műhelyben hatvan fiatallal foglalkoznak, a díjjal járó félmilliós forintos sportszervásárlási utalvány a mindennapokat is felhőtlenebbé teheti a klubban.

Az idei hetedik kiírásra – a korábbiakhoz hasonlóan – több száz jelölést adtak le a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu alkotta kuratórium a júliusi eredmények, teljesítmények alapján a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül választotta ki azt az öt műhelyt, amely felkerült a szavazólapra. A helyezésekről ezt követően döntött a közönség, illetve a kuratórium. Előbbiben harmadik lett a Dunaferr, azonban a szakmai bizottság elsőnek rangsorolta őket, ami összesítésben is győzelemet ért. A klub képviselői szeptember 4-én ünnepélyes keretek között vehetik át az elismerést a Magyar Olimpiai Bizottság székházában.

Pető Zsolt, a szakosztály elnöke szerint olyan jelentős eredményeket értek el múlt hónapban, hogy joggal reménykedhettek a sikerben.

Úgy vélem letett annyit a szakosztály az asztalra, hogy ezt megérdemelte. Nagyon örülük ennek az elismerésnek, de ez persze nem jött volna létre azon komoly eredmények nélkül, amit kajakosaink és kenusaink elértek. Az erkölcsi elismerés mellett az anyagi mindig jól jön, még nem egyeztettem az edzőkkel, de úgy vélem inkább ruházatra költjük majd a félmillió forintot. Ám az is lehet, hogy kiegészítjük és akkor még komolyabb „öltözködést" tudunk megvalósítani. A válogatott és élversenyzők komplett emblémázott melegítőt kapnának, az egységes megjelenés a csapategységet is szimbolizálja. A régebb óta bizonyítók pedig versenyoverállt, de a legkisebbek sem maradnának póló nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!