Sport

2015.02.09. 18:20

Nem úsztak, inkább lapátoltak Százhalombattán a medencés bajnokságon

Dunaújváros - Év elején a sárkányhajósok is alapoznak mint a többi vizes sportág képviselői. Ám nekik azért megadatik a lehetőség, hogy lapátot ragadjanak.

Jankó Árpád

A II. Nyílt Medencés Sárkányhajó Bajnokságra öt csapattal indult a Dunaújvárosi Dragon Steel Sportegyesület. A bajnokságot Százhalombattán a Kiss László Sportuszodában rendezték meg. Ez a futam 2015-ben a szövetség első hivatalos futamának számított. Jelentős verseny volt, mert hatvannégy legénység vívta meg csatáját, amikor is a testsúly, a fizikai erő dominált. Ugyanis a viadalok a következőképpen zajlottak. Egy hajóban, egymással szemben helyezkedik el (hatan-hatan) a két ellenfél. A feladat, hogy a két oldalon lévő, két és fél méterre található oszlopig kell a másik legénységet eltolni. A verseny egy percig tart. Könnyen elképzelhető, hogy az erőből lapátolók milyen háborgó, fröcsögő vízfelhőket okoztak a nézők örömére, akik szinte megállás nélkül drukkolhattak, hiszen percenként váltakoztak a vetélkedő csapatok. Összesen négyszáz versenyző viaskodott a kieséses versenyben. A Dragon Steel az újoncokat, a legfiatalabbakat is elvitte, hadd edződjenek. Végül a dunaújvárosi klub vegyescsapata és az Atomkék férfigárdája jutott be a döntőbe. A vegyescsapat nyílt kategóriában ezüstérmet szerzett, míg az Atomkék formáció, a szabadidős open legénység elsöprő győzelmet aratott, és elnyerte a kupát. A dunaújvárosi sárkányhajósok olyan csapatokat vertek meg, amelyek a világbajnokságon is éremszerzők voltak. Például a nemzeti egységet, amely zömében váci hajósokból állt.

A boldog Csobaji Botond a dobogón, a megnyert kupával

A százhalombattán érmes versenyzőink: Bíró Andrea, Bor Dániel, Csobaji Botond, Jámbor András, Mészáros Attiláné, Prantner János, Prantner József, dr. Rubics László, Rubicsné G. Lívia, Tóth Edit, Vajer Pál. A többi résztvevő: Bogdán Gyula, Csonka Edit, Dózsa Bálint, Illés Zsolt, Inger Ádám, Megyesi Dávid, Nagy Miklós, Nagy Sándor, Prantner Anikó, Sártory Endre, Szabóné M. Rita, Vasinka Karolina.

A következő magyar bajnoki futamot május 9-én Baján rendezik meg. Ez lesz a hosszú távú magyar bajnokság viadala.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!