Sport

2017.06.27. 16:50

Harminc újvárosi versenyző utazhat a franciaországi Európa-bajnokságra

Az elmúlt szombaton rendezték meg a tízszemélyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, amely egyben kvalifikációs viadal volt a 2017-es franciaországi Eb-re és a 2018-as szegedi klubcsapat vb-re.

Gróf András

A dunaújvárosi Dragon Steel SE tíz legénységet indított Premier Vegyes, Premier Női, Premier Open, Senior A Vegyes (40 év felettiek) és Senior C Vegyes (60 év felettiek) korosztályban.

A 200 méteres távon az újvárosiak Premier Open csapata a negyedik helyet szerezte meg. A női hajó az ötödik helyen végzett. A Vegyes hajók csatájában három újvárosi hajó állt rajthoz. A C dimenzióban a MastersKék 6., a B dimenzióban a Dragon Steel Premier 5., az A dimenzióban 40+ hajó 6. helyezett lett. A Vegyes 2000 méteren is három hajó indult. A Dragon Steel Premier 6., a MastersKék 10., amíg a SilverKék 11. helyezett lett.

A Dragon Steel Sportegyesületet a következő versenyzők képviselték: Balla Gábor, Bíró Andrea, Budaházi Anikó, Budaházi Melinda, Bernáth Zoltán, Csobaji Botond, Csobaji Előd, dr. Rubics László, dr. Somogyi-M. Tibor, Horváth Attila, Horváth László, Inger Ádám, Inger Zita, Jászainé H. Rozália, Major József, Makrai Ádám, Márton Kinga, Mester Zoltánné, Mikulka Petra, Nagy Sándor, Pipa Károly, Ruffing Gyöngyi, Rubicsné Guld Lívia, Séder-Schneider Katalin, Sógor Jázmin, Sógor Roland, Szabó Katalin, Szilvási Katalin, Szöllősi Zsolt, Szücs Zoltán, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Vajda József, Vajda Józsefné, Varga József, Vilmánszki Marcell, Vilmánszki Róbert.

A következő versenyen, a 17. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon, amelyet július 27-30. között rendeznek Franciaországban, harminc dunaújvárosi versenyző áll majd rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!