Sport

2013.06.30. 18:47

Jonatán Európa-bajnok!

Mindkét Dunaferr SE kenus dobogóra állhatott az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon.

Horváth Máté Sebestyén párosban lett ezüstérmes, Hajdu Jonatán nyert kétszáz egyesben. A lengyelországi versenyen csütörtökön és pénteken rendezték meg az elő- és középfutamokat, amelyek után a dunaújvárosi Horváth Máté Sebestyén két távon, C-2 500 és C-4 1000 méteren is bejutott a fináléba, míg Molnár Gergő edző másik tanítványa, Hajdu Jonatán C-1 200 méteren lett tagja a finálénak.

Horváth először a négyessel szállt vízre, Rum Richárd, Horváth Ákos és Duró József társaságában. A magyar hajó 250 méternél a hatodik helyen haladt, féltávnál visszaesett a hetedikre és ugyanitt eveztek az utolsó időmérő pontnál is. A hajrában mindent beleadtak a fiúk, ami arra volt elég, hogy a cseheket megelőzve, hatodikként haladjanak át a célvonalon.

 

Hajdu Jonatán C-1 200 méteren Európa-bajnok lett Poznanban (Fotó: Lázár Zsolt)

 



Horváthra és Duróra vasárnap a kettesek fináléja várt, ahol bizony nem a legjobban kapta el a rajtot a magyar egység, féltávnál csak a nyolcadik helyen álltak. A folytatásban a második románok feladták a versenyt, ám nem csak ezért lépett előrébb a duó, elképesztő hajrát kivágva, sorra fogták be a riválisokat. Nem sokkal a vége előtt már a dobogóért harcoltak Horváthék, és végül az ezüstérmet szerezték meg.

Vasárnap este következett Hajdu Jonatán, a dunaújvárosi fiú szintén esélyesként térdelt be hajójába. A sprinttávon nem nagyon taktikáznak a versenyzők, a rajttól kezdve teljes erővel lapátolnak, de gyorsan kiderült, hogy a magyar, orosz, litván, ukrán négyes közül kerül ki az Európa-bajnok, közülük a legjobb helyen Hajdu állt, aki centiméterekkel a többiek előtt húzott. A befutó is nüansznyi különbséget hozott, Jonatán végül tizenkét századdal (!) az orosz Meleshnikov előtt nyerte meg a futamot és lett aranyérmes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!