Sport

2017.01.03. 19:55

Jótékonysági kispályás tornát tartanak

Dunaújváros - Hétfőn a Kiskohász Étteremben elkészítették a XV. Carissa Kupa jótékonysági kispályás labdarúgótorna csoportbeosztását. Ugyanezen a helyszínen sajtótájékoztatót is tartottak a rendezők.

Gróf András

Először a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a torna főszervezője, Petrás Gábor a technikai részletekről beszélt.

- Huszonkilenc, igazán kiváló csapat indul majd harcba a díszes serlegért a háromnapos viadalon. Pénteken tizennégy órakor a címvédő Shell Dunaújváros gárdája, és a Baracs U19-es csapata játssza a nyitómérkőzést. Szombaton kilenc és tizenkilenc óra között zajlanak majd a csoportküzdelmek. Vasárnap nyolc órától már az egyenes kieséses szakasz következik, majd délután rendezik a helyosztókat és a gálamérkőzéseket. Az eredményhirdetés tervezett időpontja tizennyolc óra.

A DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre elmondta, hogy indulásként kettőszázezer forinttal járult hozzá a jótékony akcióhoz, amelyen ezúttal a dunaújvárosi mentőállomás számára gyűjtenek. Ráadásul vasárnapra ígért egy meglepetésprogramot is.

A sajtótájékoztató résztvevői balról jobbra: Éliás Zsolt, Petrás Gábor, Nemes Ferenc, dr. Dorkota Lajos, Tóth Imre, Izsák Máté, Kiss Péter Balázs és Zombori Zalán Fotó: Ady Géza

Reszegi Imre a mentőállomás vezetője a befolyt összeget a tavassal érkező új mentőautók eszközparkjának bővítésére fordítaná.

Az esemény fővédnöke dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke egykoron maga is igazolt játékos volt a városi bajnokságban, így közel áll a sportághoz. Kiemelte, példaértékű, hogy Dunaújvárosban egyre több nemes célért összefognak az emberek. A mostani akció sikeréhez magánemberként százezer forinttal járul hozzá.

A példás összefogás sikeréhez Dunaújváros Megyei Jogú Város is hozzájárul, biztosította a résztvevőket Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke.

A tombola összes bevételét a jótékonysági akcióra fordítják a rendezők. A fődíj két személyre szóló belépőjegy az FC Barcelona - Celta de Vigo spanyol bajnoki találkozóra, amit a nyertesnek a Roneko Kft. tulajdonosa, Nemes Ferenc biztosít, aki már évek óta támogatja a remekül megrendezett eseményt.

A vasárnapi gálamérkőzés egyik résztvevője a művész válogatottja lesz, amelynek edzője, Zombori Zalán és egyik meghatározó játékosa, a Barátok közt-ből ismert Kis Péter Balázs is elmondta, hogy a közönség maximális kiszolgálására törekszenek. Szeretnének felnőni a torna rangjához, és bíznak benne, hogy a művészet és a sport összehozza a közönséget.

Végül a tavalyi győztes vezetőedzője, Éliás Zsolt megjegyezte, ilyen minőségben jövőre is szívesen lenne a sajtótájékoztató vendége.

Ring BNP Kft. A csoport: Shell Dunaújváros, SZP-Asztalos, Holler UFC U19, Baracs SE U19. Carissa Virág B csoport: Mé-Szi Frucht Kft., Siker Ablak GSV, Dunaferr-DUE-Renalpin FC U20, Nagyvenyim. DAV Zrt. C csoport: Fejó Therm Kft., Dunabiztos Micro, Elit Alakulat, Holler UFC U17. Campus Étterem D csoport: Karmacsi Autó, Kemi-Ker Mirage, Nasi Bau, Kecskeméti GAMF. Hankook Tire Hungary E csoport: GBB Kft., Anonymus, Kecskeméti Egyetem, Zéró Tolerancia. Orinoco Kft. F csoport: Dunaferr Vasas, Csocsi Gumi, Esélyünk SE, Asztalos Gumiszervíz BK. Roneko Kft. G csoport: Vértesszőlős, Sárépszer Kft., Steelworkers, Big Foot, Aladzsity.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!