Sport

2014.04.15. 16:35

Jövő héten rajtol a finálé

Söpréssel, azaz 3-0-ás összesítéssel jutott be a női vízilabda bajnokság döntőjébe a Dunaújvárosi Főiskola együttese.

Gallai Péter

A dunaújvárosi lányok hétfőn este magabiztosan győzték le az Újpestet, így ismét ott lesz a fináléban Mihók Attila együttese, ezzel esélyt teremtve arra, hogy 2011 után ismét megszerezzék a bajnoki aranyérmet.

Az ellenfél az a Szentes lesz, amelyik óriási meglepetésre elbúcsúztatta a címvédő Egert. A döntő másik résztvevője először idegenben büntetőkkel nyert 12-11-re, majd hazai medencében győzött 9-8-ra, míg hétfőn újra Egerben tudtak diadalmaskodni a szentesiek 9-6-ra.

A Magyar Vízilabda Szövetség kedden már a három győzelemig tartó döntő időpontjait is közzétette. Mivel a DF az alapszakaszban a harmadik, míg a Szentes a negyedik helyen végzett, ezért a főiskolásoknál lesz a pályaelőny. Az első összecsapás április 26-án szombaton lesz Dunaújvárosban, a kezdési időpont 17 óra. A második meccset április 30-án szerdán Szentesen rendezik meg, a kezdési időpont még nem ismert. A harmadik felvonásnak ismét a Fabó Éva Sportuszoda ad otthont, ez május 3-án szombaton 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!