Sport

2014.12.22. 20:55

Jutalom az eredményekért - Sportolókat és edzőket köszöntöttek az önkormányzatnál

Az év vége a visszatekintés időszaka is. A dunaújvárosi sportolóknak, edzőiknek is van mire visszatekinteni, emlékezni. A város önkormányzata hétfőn elismerte a sportolóink egész évi teljesítményét.

Agárdy Csaba

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése – elismerve a sport kiemelkedő jelentőségét, különlegesen fontos szerepét az egészségfejlesztésben, az ifjúság erkölcsi-, fizikai nevelésében – rendeletben szabályozta, hogy jutalmazásban részesül az a dunaújvárosi székhelyű sportegyesületben igazolt sportoló, csapat és sportszakember, aki/amely valamely olimpiai sportág, hivatalos olimpiai versenyszámában felnőtt, junior és ifjúsági korosztályban meghatározott helyezést ér el. Ennek értelmében az idei évben az alábbi sikeres sportoló, edző, illetve egyesület tevékenységét ismerte el és jutalmazta Dunaújváros MJV Önkormányzata:Vass András, Hubik András, Hajdu Jonatán, Molnár Gergely, Balog Gábor, Takács Krisztián és Kovács József. Vass András, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának sportolója, aki az idei évben Moszkvában a felnőtt világbajnokságon 1000 méteren harmadik helyezést ért el 4-es hajóban. Májusban Szegeden a Felnőtt Világkupán 1000 méteren szintén 3. helyezést ért el 2-es hajóban. Júliusban Brandenburgban a Felnőtt Európa Bajnokságon 4-es hajóban 2. helyezést ért el 1000 méteren, valamint Szolnokon, idén augusztusban a Felnőtt Országos Bajnokságon 2-es hajóban első helyezést érte el 1000 méteren!

Dunaújváros MJV Önkormányzata elismerésben részesítette Vass András felkészítő edzőjét, Hubik Andrást, aki áldozatos tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez.

Büszkék lehetünk Hajdu Jonatánra, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály ifjúsági sportolójára, aki az idén júliusban Szegeden rendezett Ifjúsági Világbajnokságon 1000 méteren 1-es hajóban első helyezést, szintén 1000 méteren de már kettes hajóban a második helyezést, majd 200 méteren 1-es hajóban ugyancsak első helyezést ért el, a Moszkvában rendezett Felnőtt Világbajnokságon 4×200 méter váltóban 3. helyezést ért el! Gratulálnunk a sikeres szerepléshez!

Dunaújváros MJV Önkormányzata elismerésben részesítette Hajdu Jonatán felkészítő edzőjét, Molnár Gergelyt, aki lelkiismeretes tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez!

Balog Gábor a Dunaferr SE felnőtt úszója az idei év júliusában Debrecenben rendezett Országos Bajnokságon mind 50 méteres hátúszásban, mind 100 méteres hátúszásban első helyezést ért el!

Augusztusban Berlinben, az Európa Bajnokságon 200 méteres hátúszásban harmadik helyezett lett!

Az év vége a visszatekintés időszaka is. A dunaújvárosi sportéletnek is volt mire emlékezni. A város önkormányzata tegnap elismerte a sportolóink teljesítményét. Balról jobbra: Mátyás Gábor, Kovács József, Takács Krisztián, Balog Gábor, Vass András és Molnár Gergely (Fotó: Ady Géza)

Szintén büszkék lehetünk Takács Krisztiánra, a Dunaferr SE felnőtt úszójára, aki az idei évben Debrecenben rendezett Országos Bajnokságon a 100 méteres hátúszásban az első helyen végzett! Dunaújváros önkormányzata elismerésben részesítette Kovács Józsefet, Takács Krisztián és Balog Gábor felkészítő edzőjét, aki lelkiismeretes tevékenységével hozzájárult az eredményes szerepléshez.

A elismeréseket Sztankovics László, az Oktatási, ifjúsági-, kulturális- és sportbizottság elnöke adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!