Sport

2015.08.18. 17:16

Kácser Zita két bajnoki aranya

Augusztus 7-9. között a Bregyó közi Atlétikai Központban rendezték meg a 120. Atlétikai Magyar Bajnokság versenyeit, amelyen tizenkilenc szakosztály atlétái állhattak fel a győzelmi dobogó legfelső fokára.

Gróf András

Több mint ötszáz résztvevő közül az egyik legeredményesebb versenyző a dunaújvárosi, volt DAC-os atlétanő Kácser Zita lett két bajnoki arany és egy ezüstéremmel, amivel a tizenkilenc érmet szerző szakosztály közül hozzásegítve a Békéscsabai AC-t az elsőséghez.

Zita folytatta idei kimagasló szereplését a közép-hosszú távfutásban. A téli fedett pályás 3000, és a nyár eleji 10000 méteres bajnoki cím után ismét nem talált legyőzőre. Igaz pénteken még nem az igazi távján, 1500 méteren szoros versenyen lett csak második, messze leszakítva a mezőny többi résztvevőjét.

Szombaton a 3000 méteres akadályfutást már nagy fölénnyel nyerte. Sajnos elmaradt a nagy verseny a tavalyi győztessel, mivel Gyürkés Viktória csak az 5000 méterre koncentrált, amelynek vasárnapi futama ismét Zita sikerét hozta, így újra felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A bajnoknő edzője Benedek Zsolt szerint ezután már nem lehet más célja, mint a szeptember 13-án a 30. Wizz Air Budapest keretében rendezendő félmaratoni viadal bajnoki címének elnyerése.

A fiatal dunaújvárosi atléta Budai Boglárka az ARAK színeiben bronzérmes lett 400 méteren, az egykori dunaújvárosi utánpótlás labdarúgó, Kazi Tamás pedig hetedszer is a 800 méter bajnoka lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!