Sport

2014.09.15. 12:40

Kajak-kenu: Három Dunaferr induló volt az utánpótlás versenyen

Pöstyén – Szenzációsan szerepelt, összesen hetvenhárom érmet szerzett a hétvégén a magyar kajak-kenu válogatott a szlovákiai, pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén. A fantasztikus eredményhez hozzájárultak a Dunaferr SE kenusai is.

Gallai Péter

A kajak-kenu sportág három korosztályát átfogó, eredetileg a visegrádi négyek versenyeként indult, de már már nemzetközi regattává vált Olimpiai Reménységek Versenyén közel harminc nemzet 15-17 éves fiataljai képviseltették magukat a viadalon, ahol a Dunaferr SE-ből három kenus, Kovács Máté András, Némedi Konrád és Slihoczki Ádám is szerepet kapott. Az utánpótlás seregszemlén végül 36 arany-, 24 ezüst- és 13 bronzérem lett a mieink mérlege, így a magyar csapat toronymagasan nyerte meg a pontversenyt, az éremtáblázat élén zárt és természetesen elhódította a legjobb nemzetnek járó különdíjat is.

Némedi Konrád (b) Krasznai Péterrel párban a kenu kettesek ötszáz méterén ezüstérmet szerzett. Fotó: amatőr felvétel

Ami a dunaújvárosiakat illeti: Némedi Konrád egy arany- és két ezüstéremmel térhetett haza. Első lett a C-4 1000 méteres versenyszámban, a kvartett tagja volt még Koleszár Zoltán, Krasznai Péter és Posztós Patrik Sándor. Ezüstérmet szerzett Konrád C-1 500 méteren a 16 évesek között, valamint a C-2 500 méteres számban a 15-16 évesek között, itt a párja Krasznai Péter volt. Kovács Máté András bronzérmesként zárt C-1 1000 méteren a 17 éves korosztályban. Slihoczki Ádám, a 15 éves ifjú tehetség újonc még a nemzetközi mezőnyben, ebben az évben még nem sikerült érmet szereznie, de mindhárom számában a döntőbe jutott.

Eredmények: C-1 férfi 17 éves 1000 méter: 3. Kovács Máté András. C-1 férfi 15 éves 1000: 4. Slihoczki Ádám. C-4 férfi 15-17 éves 1000: 1. Némedi Konrád. C-1 férfi 15 éves 500: 8. Slihoczki Ádám. C-1 férfi 16 éves 500 méter: 2. Némedi Konrád. C-1 férfi 17 éves 500: 4. Kovács Máté András. C-2 férfi 15-16 éves 500: 2. Némedi Konrád. C-1 férfi 15 éves 200: 9. Slihoczki Ádám. C-1 férfi 16 éves 200 méter: 6. Némedi Konrád.

– Csodálatos eredményeket hozott ez a három nap – értékelte a fiatalok eredményeit Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Huszonnyolc ország szerepelt Pöstyénben, részt vettek a versenyen az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Ázsiából is, rendkívül erős volt a mezőny, voltak olyan számok, amelyekben négy előfutamot is rendeztek. Ehhez képest kajakosaink és kenusaink taroltak a versenyen, az újpesti Piller Szabina öt aranyérmet nyert, de ki kell emelni a négy győzelemmel záró kenusunkat, Nagy Biankát, a triplázó kajakos Pupp Noémit, valamint a két-két első helyet gyűjtő Homonnai Lucát, Moldován Milánt, és a győriek fiatalját, Gamsjäger Maria Lisát is, aki amellett, hogy két egyéni aranyat nyert, ezüstérmes lett a két korosztállyal feljebb szereplő négyes tagjaként. Le a kalappal versenyzőink előtt, minden dicséretet megérdemelnek a fiatalok – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!