Sport

2017.07.27. 18:45

Egy döntő már behúzva - Futamgyőzelemmel kezdtek a vb-n Slihoczkiék

Csütörtökön Romániában elrajtolt az ifi és U23-as kajak-kenu világbajnokság, az idei év legfontosabb utánpótlásversenyén a Dunaferr SE két kenusa is rajthoz áll.

Gallai Péter

A Bascovban rendezett seregszemlén U23-as korosztályban Hajdu Jonatán - aki egyébként felnőtt Eb és vb induló is - lesz érdekelt két számban. A dunaújvárosi kenus pénteken C-1 200 méteren, illetve a győri Khaut Kristóffal C-2 500 méteren indul az előfutamokban. Mellette az ifik között érdekelt az idén két korosztályos Eb-aranyat már begyűjtő kenusunk, Slihoczki Ádám is, aki 500 és 1000 méteren párosban indul. Partnere ezúttal is Szőke Attila, a Lágymányosi Spari versenyzője. Utóbbi páros csütörtökön már be is mutatkozott, méghozzá kiválóan, hiszen futamukban első helyen végeztek, a mögöttük érkező ukránokra három másodpercet vertek. Ezzel pedig egyenesen a döntőbe jutottak.

Kovács Bendegúz szerezte az egyik bajnoki címet a gyermek, kölyök és serdülő magyar bajnokságon Fotó: Dunaferr SE

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy a szakosztály versenyzői mind a négy napon derekasan helytálltak a gyermek, kölyök, serdülő magyar bajnokságon is. A fiatalok Sukoróról három bajnoki címmel, négy ezüst- és öt bronzéremmel, valamint számos értékes helyezéssel zárták a nyári szezont. Magyar bajnok lett Kollár Kristóf a paksi Hodován Dáviddal C-2 500 méteren (edzőjük Bedecs Ferenc), Kovács Bendegúz MK-1 U12 2000 méteren (edzője Weixl Mónika), valamint Máthé Dominik K-1 U15-U16 2000 méteren (edzője Weixl Mónika). Ezüstérmes: Boldis Csenge K-1 U15 1000 méter (edző Molnár Gergely), Pető Ákos C-1 U16 500 méter (Molnár G.), Kollár Kristóf C-1 U16 4000 méter, valamint a Sitkei Noel - Kovács Áron - Tunyogi Ádám összetételű kölyök kenus váltó (edző Molnár G.).

A dobogó harmadik fokára állhatott fel Boldis Csenge a 200-2000 méteres összetett számot követően, valamint párosban a győri Sümegi Mirjammal K-2 U15 500 méteren. Decsi Márk a 200-2000 méteres összetett számban (e.: Weixl M.), Kollár K. a kenu egyesek 1000 méteres számában, valamint Katona Benedek, a legfiatalabb dunaferres résztvevő az U11-es kajakos fiúk 2000 méterén (e.: Weixl M.).

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szabályai szerint az egyéni, továbbá a páros futamokban az 1-6. helyen végzettek részesülnek érem díjazásban. Ennek alapján bronzéremnek örülhetett még Vicsik János, Székely Dorka Alíz, Pető Ákos, Boldis Csenge, valamint Éberhardt Richárd is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!