Sport

2014.01.15. 19:55

Kalnins bizonyítani akarja, hogy lehet rá számítani

Dunaújváros - A nyáron került a Dab.Docler jégkorongcsapatához a huszonkét éves lett utánpótlás válogatott kapus, Janis Kalnins. A játékost nagy tehetségnek tartják hazájában, nem véletlen, hogy többször tagja volt már Lettország A csoportos felnőtt válogatottjának is. Kalnins-szal az egyik edzés után beszélgettünk.

Agárdy Csaba

-Nyár óta jégkorongozik Dunaújvárosban, de a mai napig kevesen tudják, hogyan is került az Acélbikákhoz?

-Nyáron csapat után kellett néznem, és a sok lehetőség közül ez tűnt a legcsábítóbbnak, a stáb nagyon profinak tűnt papíron, és szerencsére ez a valóságban is így volt, így van. Egyáltalán nem bántam meg, hogy Dunaújvárosba szerződtem.

-Eddig keveset játszott, ami nem véletlen, hiszen Peter Sevela és Kiss Tamás személyében remek riválisai vannak. Elégedett az eddigi helyzetével?

-Szeretnék több mérkőzésen játszani, de melyik profi sportoló ne szeretne, viszont megértem, hogy három kapus között kell felosztani a mérkőzéseket. Igyekszem minden adódó lehetőséget kihasználni, és a tőlem telhető legmagasabb színvonalon teljesíteni.

-Fiatal játékosként miként látja, fejlődése szempontjából jó döntés volt a DAB-hoz igazolni?

-Úgy érzem, nagyon is megvan a lehetőségem arra, hogy fejlődjek. Remek szakemberek vesznek körül, intenzív edzések vannak, a játékosoknak minden a rendelkezésükre áll a pályán kívül is arra, hogy felkészüljenek az előttük álló feladatokra.

-Amikor legutóbb lehetőséget kapott, a Brassó és az Érsekújvár ellen is remekül védett, mindössze egy gólt kapott. Azóta a riválisai álltak a kapuban. Ezt hogyan éli meg?

-Úgy érzem, jó formában van az egész csapat, bár néha a szerencse is mellém állt, nekem is összejöttek ezek a meccsek. Nem tudom, hogy leszek-e első számú kapus. Azt, hogy ki, mikor kezd az edzők általában a mérkőzés napján döntik el. Annyit tudok tenni, hogy a lehető legjobbat mutatom a jégen azért, hogy lássák, kész vagyok segíteni a csapatnak, hogy lehet rám számítani.

-Végezetül: Lettország a napokban kijelölte az olimpiára készülő keretét, amiben már nincs benne. Titkon látott esélyt arra, hogy esetleg ott lehet Szocsiban, vagy ön is úgy gondolja, hogy korai lenne még a válogatott utazó tagjának lenni?

-Természetesen reménykedtem, hogy minden összejön és bekerülhetek az olimpiai csapatba, de tudtam, nem lesz könnyű, hiszen a lett válogatottban olyan kapusok védenek, akik jóval nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint én. De boldog voltam, hogy legalább a bőkeretben szerepelt a nevem. Remélem, négy év múlva már utazhatok a csapattal!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!