Sport

2016.12.20. 22:25

Kalocsai éremkosár

Baracs - Az őszi évad is jól végződött a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportolói számára. Több sportágban is érmes helyezéseket értek el.

Jankó Árpád

Két sportágban is körzeti aranyérmet nyertek. Úszásban három tanuló képviselte az iskolát az iváncsai döntőben. Kenyér Lilla 50 méteres háton és gyorsúszásban is fölényesen diadalmaskodott. Aranyérmet nyert Gerics Ákos 100 méteres gyorsúszásban, ezüstérmet kapott Kuminka Roland a 100 méteres mellúszás döntőjében.

A labdarúgók is kitettek magukért, hiszen a körzeti döntőben nagyon simán szerezték meg az aranyérmet. Kulcs csapatát 10-1-re, Besnyő csapatát pedig 4-1-re győzték le.

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tornászai Kalocsán begyűjtötték az érmeket Fotó: amatőr felvétel

A csapat tagjai: Szabó Benjamin, Dankó Alex, Klauz Botond, Tömöri Balázs, Nagy Damján, Gráczer Máté, Balázs Roland, Szabó Szabolcs, Fekete Áron, Bartalos Mihály, Killer Kilián Zsolt. Testnevelő tanárok: Úr Emese, Benkéné Juhász Márta. Bebesi Csenger Belián is segített a felkészülésben.

A baracsi iskola ebben az évben is meghívást kapott az Öcsi bácsi kupára. A B kategóriás tornászoknak rendezett kalocsai versenyen három megye diákjai képviselték iskolájukat.

A mostani viadalon Bács-Kiskun megye mellett Tolnából és Fejérből is jöttek tornászok. A baracsiak számára szép eredményeket hozott a hét vége, mert a megrendezett három kategóriából kettőben arany-, egyben pedig ezüstérmet nyertek. Külön öröm, hogy minden korosztályban az egyéni versenyeken is baracsi tornász állt a dobogó legfelső fokán. De még sikerült egy bronzérmet és egy ötödik helyet is szerezni. Tele lett az éremkosár. Ez a verseny a sok sikerélmény mellett jól szolgálta a diákolimpiára való felkészülést is.

A részletes eredmények: I. korcsoport: 1. Baracs (Markulinec Jázmin, Nagy Nikolett, Karászi Panna, Kiss Zsófia). Egyéni: 1. Karászi Panna, 3. Nagy Nikolett. II. kcs.: 2. Baracs (Kiss Beatrix, Kenyér Lilla, Fodor Maja, Simon Réka). Egyéni: 1. Fodor Maja. III.-IV: kcs.: 1. Baracs (Fodor Karina, Csillag Szabina, Árva Gréta, Hévízi Marianna). Egyéni: 1. Hévízi Marianna. A csapatot felkészítették: Árváné Fekete Anikó és Benkéné Juhász Márta. (Árva Gréta kapta meg a Jó tanuló - jó sportoló díjat.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!