Sport

2016.07.18. 20:10

Kanadai Miskolcról - Alakul a DAB, értékes játékosok érkeztek Dunaújvárosba

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák MOL Ligás jégkorongcsapata folyamatosan készül a szeptemberi bajnoki rajtra. A DAB erősödik...

DH

Nem beszélt a levegőbe ifjabb Azari Zsolt, amikor azt mondta, hogy a tavalyinál erősebb csapatot szeretne összehozni idén Dunaújvárosban. Ezt a klub honlapja is megerősítette. Első lépéseként Zsoci egyben tartotta Acélbikák dunaújvárosi magját, majd több remek légióssal is megerősítette a keretet. A klubvezetés tegnap újabb játékos szerződtetését jelentette be, ráadásul nem is akárkiét, ugyanis mint azt ifjabb Azari Zsolt elárulta, sikerült megegyezniük az elmúlt két évet Miskolcon töltő Keegan Dansereau-val, így a remek kanadai csatár a Dunaújvárosi Acélbikák mezében játszhatja végig a 2016/2017-es MOL Liga szezont.

Keegan Dansereau személyében egy rendkívül gólerős játékost sikerült szerződtetnie az Acélbikáknak. A 28 éves jobbszélső 2003 és 2009 között hat szezont húzott le a WHL-ben, az egyik legjobb kanadai junior ligában, ahol 311 találkozón korcsolyázott jégre, amelyeken 241 pontot (108 gól, 133 assziszt) szerzett. Remek teljesítményének köszönhetően bemutatkozhatott az NHL előszobájának számító AHL-ben, ahol 26 meccsen 4 gólt és 3 asszisztot jegyzett. 2010 és 2014 között Svédországban szerepelt a divízió I-ben, ahol szintén nem fukarkodott a pontokkal, ugyanis 99 meccsen 105 egységet (58 gól, 47 assziszt) szorgoskodott össze. A kiváló játékos 2014-ben szerződött Miskolcra, ahol hamar a szurkolók egyik kedvence lett, hiszen ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, s remek játékának is köszönhetően két bajnoki címhez és MOL Liga-győzelemhez segítette a Jegesmedvéket. Az első miskolci szezonja parádésan alakult, a MOL Liga gól- és pontkirályaként fejezte be az idényt (41 mérkőzésen 33 gól és 27 assziszt), aminek köszönhetően őt választották a sorozat legértékesebb játékosának. A tavalyi szezonban 48 találkozón lépett pályára amelyeken 50 pontot (24 gól, 26 assziszt) gyűjtött, s komoly szerepe volt abban, hogy a miskolciak megvédték címüket a MOL Ligában.

A kanadai csatár, Keegan Dansereau két bajnoki címhez segítette a Miskolci Jegesmedvéket Fotó: Mudra László

Acélbikáink vezetése nagy reményekkel várja a közös munkát Keegan Dansereau-val, akitől hasonlóan eredményes játékot remélnek a 2016/2017-es szezonban, mint amit nyújtott a tavasszal befejeződött idényben.

Az Acélbikák csapata kezd összeállni a szeptemberben kezdődő szezonra. A tavalyi gárdából hosszabbított Szepessy Bálint, Szepessy Máté, Léránt René, Mátyásy Bence, Nagy Márk, Hruby Gellért, Pál Zalán, Magosi Erik, Dusek Dávid, Odnoga Mátyás és Michael McCann. Peterdi Imre és Borbás Gergely abbahagyta, Dörök Bence külföldre igazolt, Lencsés Tamással és Németh Péterrel még folynak a tárgyalások a szerződéshosszabbításról. Viszont az mindenképpen jó hír, hogy a rendkívül gólerős orosz csatár, a KHL-t is megjárt Danyil Kaszkov Debrecenből, a kanadai Keegan Dansereau Miskolcról Acélbika lett. Két amerikai játékos érkezett az USA egyetemi bajnokságából, Brandon Pfeil és Joey de Concilys, a Fradiból Dunaújvárosba igazolt Lévai Máté és Horváth Dávid, Tanka Lőrinc pedig Debrecenből érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!