Sport

2015.09.01. 12:09

Egy hét komoly munka és kikapcsolódás a svájci Alpoknál

Dunaújváros - Egy hetet töltött néhány dunaújvárosi tornászlány Svájcban. Az edzőtáborozás célja az volt, hogy ezek a lányok kimozduljanak a dunaújvárosi, meglehetősen ingerszegény tornacsarnokból.

Jankó Árpád

Festői környezetben kirándultak a lányok: Kovács-Bokor Luca, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla, Balogh Kíra,  Kovács Zsófia és Jakab Irén

A svájci edzőtáborozás szervezésben Donáth Ferenc, a moszkvai olimpiai csapat tagja segített. Tenero lett a kiválasztott helyszín, amely Svájc olasz részében, az Alpok lábánál található, ahol egy csodálatos régiós sportközpont áll a sportolók rendelkezésére. Tatai táborunkhoz hasonlatos, ám annál háromszor akkora. Ebben a szép sportközpontban a gyermeksportolóktól a felnőttekig mindenki gyakorolhat, akár ötszázan-ezren is edzhetnek egy turnusban. A dunaújvárosi csapat tagjai voltak: Balogh Kíra, Kovács Zsófia, Jakab Noémi, Makovits Mirtill, Kovács-Bokor Luca, Makai Lilla, Mayer Gréta. Velük két edző: Trenka János és Joó Gabriella utazott el. Tornászaink fegyelmezett, jó munkát végeztek a központban, sőt a kirándulások is az erőfejlesztést szolgálták (hegymászás, megerőltető gyaloglás). A sportbarátság jegyében apró tárgyakat, ajándékokat is vittek a mieink az ottaniaknak. Lehet, hogy később ebből a látogatásból kapcsolat is kialakul majd. A lányok Tenero után már Dunaújvárosban készülnek. Szeptember közepétől sorozatban lesznek versenyek december elejéig. Október közepétől pedig az utánpótlás is kezd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!