Sport

2015.12.11. 14:45

Kárász Anna az év női kajakosa

Budapest - A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a RaM Colosseumban megtartotta évzáró gálavacsoráját csütörtökön este, amelyen átadták a 2015-ös esztendő legjobb versenyzőinek járó díjakat.

Gallai Péter

Az eseményen a szövetség vezetése mellet jelen volt Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója is. Az eseményen 2015 legeredményesebb versenyzőit ünnepelte a kajak-kenu sport, amely az idei világversenyeken összesen 155 érmet szerzett. Baráth Etele, a szövetség elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyar kajakosok és kenusok az idén rendezett milánói világbajnokságon szinte tökéletesen szerepeltek, és nemcsak a résztvevő országok között, hanem a magyar sportágakat figyelembe véve is a legtöbb riói olimpiai kvótát gyűjtötték be. Az is nagyon fontos, hogy az élvonal mellett a sportág utánpótlása is igen eredményes, hiszen több 23 éven aluli és ifjúsági versenyző a felnőttek között is eredményes tudott lenni.

A fővárosban rendezett ünnepségen Kárász Annát is díjazták a kajak-kenu szövetség vezetői

A gyorsasági szakágban női kenuban a világbajnoki ezüstérmes Takács Kincső (Győr), férfi kenuban a szintén vb-második Vasbányai Henrik (KSI) és Mike Róbert (KSI) páros, női kajakban az idén az olimpiai bajnok Kozák Danutát is legyőző dunaújvárosi születésű és itt nevelkedett, jelenleg Szegeden versenyző Kárász Anna, férfi kajakban pedig a K-2 200 méter világbajnoki címét kétszeresen is megnyerő Tótka Sándor (UTE) és Molnár Péter (Tiszaújváros) lett az Év versenyzője, míg az Év edzője díjat az ő mesterük, a fiatal, ám annál nagyobb tudású tréner, Hüvös Viktor vehette át.

Kárász Annának egyébként nem az ez első elismerése idén, a napokban a Délmagyarország által szervezett, 46. alkalommal rendezett Év sportolója díjátadón ő lett az Év női szegedi sportolója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!