Sport

2017.03.31. 17:35

Kardos Róbert Eb nyolcadik - A Dunaferr birkózója negyeddöntőig jutott

Szombathely - Kedden kezdődött a magyarországi rendezésű U23-as birkózó Európa-bajnokság Szombathelyen, amelyen a Dunaferr SE szabadfogású versenyzője, a 61 kilós Kardos Róbert csütörtökön nyolcadik helyezett lett.

Gallai Péter

Az első körben a spanyol Iglesiast múlta felül Kardos (jobbra) Fotó: MBSZ/Martin Gábor

A dunaújvárosi sportoló első mérkőzésén spanyol ellenfelét fordulatos csatában győzte le 10-5-re. Utána következett az oroszok felnőtt Európa-bajnoka, Gadzsimurad Rasidov, aki később aranyérmes lett, magabiztosan múlta felül versenyzőnket. Miután az orosz fiú az azeri versenyző legyőzésével döntőbe került, így Róbert a vigaszágon folytathatta szereplését. Az igen jó képességű svájci ellenfele már 4-0-ra vezetett, amikor Kardosnak két komoly lehetősége is volt pontot szerezni lábra támadásból. A helyzetből azonban végül mindkét alkalommal Randy Vock kerekedett felül, és megnyerte a találkozót. A Dunaferr SE sportolója végül a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!