Sport

2017.01.17. 19:00

Katrin a legjobb - Klujber két csapatban edződik

Dunaújváros - A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit.

Jankó Árpád

A tizenhét éves Klujber Katrin, aki az ifjúságiak között lett a legjobb női játékos 20016-ban, nagyon meglepődött a díjon.

- Fogalmam sem volt, hogy miért jelenik meg a mobilomon, hogy Gratulálok!" A többszöri gratuláció után, mert jöttek folyamatosan, megnéztem a magyar Kézilabda Szövetség honlapját, és ott láttam a nevemet. Mondanom sem kell, nagyon örültem neki.

- A sok tehetséges fiatal között kitűnni nem kis teljesítmény...

- Biztos vagyok abban, hogy ez a kitüntetés a rengeteg munkának köszönhető. Tavaly sem unatkoztam. Játszottam a junioroknál és egyre többet a felnőtt csapatban. A sok játéknak tulajdonítható, hogy gondolkodásban is fejlődtem. A gyorsulásom is javult. És egyre jobb a találati arányom, vagyis a helyzetkihasználásom is eredményesebb. Látom, hogy szüksége van rám a csapatnak, és ez a felelősségtudatomat is acélozza.

Klujber Katrin a felnőttcsapatnál is állandó játékosnak számít Fotó: Zsedrovits Enikő

- És miben kell Klujber Katrinnak még fejlődnie?

- Mindenképpen az motivál, hogy játékommal tudjak segíteni a csapatomnak. A kézilabdázás sok apróbb elemében rutint kell szereznem. Sokkal kevesebb technikai hibát szeretnék véteni. A koncentrálásomnál is fejlődnöm kell, és természetesen az erőnlétem javítása is komoly feladat lesz. De az elismerés, most az év legjobbjának járó díj még jobban motivál, hajt előre, hogy tökéletesebb megoldásokkal, sok góllal legyek hasznosabb a csapatjátékban.

- Akár már a Debrecen, vagy az Érd elleni meccsen...

- Két, nagyon nehéz találkozó vár ránk, de bizakodva várom mind a két találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!