Sport

2013.06.25. 16:04

Kazany a célpont a búvárúszóknak

Komoly versenysorozat közepénél tartanak a magyar együttesek és a dunaújvárosi búvárok csoportja is. A DVCSH UBSE tájékozódási búvárúszói legutóbb Ócsán versenyeztek.

Jankó Árpád

Az ócsai bányatóban hat együttes  versenyzői igyekeztek bizonyítani, mert ennek a bajnokságnak  bizony volt tétje. A vébére történő egyik válogatóversenyt rendezték meg.  Augusztus 3-tól ugyanis  Oroszországban, Kazanyban rendezik meg a világbajnokságot, de nemcsak a tájúszóknak, hanem az uszonyos és búvárúszóknak is.

Az ifistáknál középen a győztes Gurisatti Lilla, jobbján Berekméri Dóra, balján Radi Dóra (Szolnok)

A dunaújvárosiakon kívül  versenyeztek az Amphora, a Csepel, a BHG Szolnok tájúszói is. A felnőtt férfiak kategóriájában Gurisatti Róbert pontszerző volt, mivel csillaggyakorlatban harmadik helyen végzett. A felnőtt női csoportban  pedig  Debreczeni  Hajnalka remekelt. Csillaggyakorlatban és 5 bójában  végzett az első helyen.

Gurisatti Lilla is kitett magáért,  az ifjúsági lány kategóriában  három számban, csillaggyakorlatban, 5 bójában és M-gyakorlatban is aranyérmet szerzett. Berekméri Dóra következett Lilla mögött, aki   mind a három versenyszámban  a dobogó második fokára léphetett. Ebben a  mezőnyben örömteli  élménynek számított, hogy  Érsek Kitti új versenyzőként - ez volt az első viadala -  a negyedik helyen végzett.

Az újvárosi tájékozódási búvárok összesítésben a csapatkupa második helyét  szerezték  meg. Hozzá kell tenni, két héttel ezelőtt szintén az Ócsán megrendezett  Csepel Kupán meg is szerezték Gurisattiék a kupát. Ez már csak azért is  ragyogó eredmény, mivel  köztudott: a DVCSH UBSE megcsappant létszámmal is az ország elit klubjai közé tartozik. Erre  a hétre szintén  jut komoly viadal. Csütörtökön Gyékényesen folytatódik a vetélkedés. Ez is pontszerző verseny, és ezen is a vb-csapat  összeállítása a legfontosabb  tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!