Sport

2013.07.01. 12:52

Kazanyba készülnek a búvárok

Ócsa után Gyékényesen az elmúlt hétvégén ismét fontos, pontszerző versenyen indultak a dunaújvárosi tájékozódási búvárúszók.

Jankó Árpád

Ezeken az országos versenyeken a búvársport elitklubjai vesznek részt, mivel ebben az időszakban dől el véglegesen az oroszországi világbajnokságra utazó magyar válogatott névsora. Kazanyban augusztus 3-án kezdődik a vébé, amelyen nemcsak a tájékozódási búvárok, hanem az uszonyosok is versenyeznek.

Gyékényesen indult a Szolnok, a Csepel, a BHG, az Amphora csapata is a dunaújvárosi együttes társaságában. Ezúttal is nagyszerűen teljesítettek a DVCSH UBSE búvárai. A felnőtt férfiak mezőnyében Gurisatti Róbert parallel-gyakorlatban harmadik helyen végzett. Gurisatti Róbert és Berekméri István Monk-gyakorlatban szerzett ezüstérmet. A férfi ifjúsági korosztályban Jancsovics Dániel első lett M-gyakorlatban, második helyen végzett Monk-gyakorlatban.

A női mezőnyben Berekméri Dóra, Debreczeni Hajnalka második lett Monk-gyakorlatban. Debreczeni Hajnalka remekelt szlalomban, 5 bóján és csillaggyakorlatban is. Mindhárom számban aranyérmet szerzett. Berekméri Dóra 5 bóján, csillagban lett második, M-gyakorlatban pedig harmadik, és nyert parallelben. Gurisatti Lilla 5 bóján, M-gyakorlatban és csillagban szerzett első helyet. Egy ezüst és egy harmadik helyet ért el két csoportos versenyben a dunaújvárosi alakzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!