Sport

2017.01.18. 18:26

Kedden a Dunaújvárosi Kohász csapata Debrecenben próbálkozik megszerezni a bajnoki pontokat

Dunaújváros - Borzasztóan nehéz olyan bajnoki sorozatban tűzben tartani a vasat, amelyben mintegy két hónapig szünetel a játék.

Jankó Árpád

Az elmúlt ősz, tél és most ez a hét is kínlódást jelent a D. Kohász felnőtt női kézilabdázói számára.

A technikai, taktikai, erőnléti edzések már valószínűleg a játékosok könyökén jönnek ki. Elegáns kifejezéssel ezt vegyes felkészülésnek lehet nevezni. Végre nagy nehezen talált magának egy csapatot a Kohász, amelyik hajlandó volt partnerként kiállni a Kohász ellen egy edzőmeccsre. Ez az NB I B-s Kecskemét együttese volt. A Kohász idegenben 17-15-re nyerte meg az első félidőt, a mérkőzést pedig 36-29-re. A dunaújvárosi gólokat a következők dobták: Kudor 7, Takács D. 6, Hornyák 6, Klujber 6, Grosch 4, Rácz-Vincze 3, Karnik 2, Molnár 1, Nick 1.

Hiányzott a válogatottban gyakorló Oguntoye Viktória, Cifra Anita, Szalai Babett és Kovács Anna, valamint Bulath Anita és a lábadozó Camilla Micijevic a tét nélküli találkozón. A kecskemétihez hasonló mérkőzések azok, amikor az edző csakis a játékosok önérzetére, a játék iránti örömére tud apellálni.

Szalai Babett (13) válogatott edzésein mutatott teljesítményével nagyon elégedett volt a kapitány Fotó: Zsedrovits Enikő

De örök igazság, hogy ilyenkor is arra kell összpontosítani, hogy néhány nap múlva már sorsdöntő csaták következnek. A Kohász esetében a következő a műsor.

Január 24-én Debrecenben játszik a Kohász bajnoki mérkőzést, február 1-én pedig Dunaújvárosba érkezik az Érd gárdája. Február 11-én itthon következik a D. Kohász - Mosonmagyaróvár bajnoki találkozó, február 15-én pedig ismét a Mosonmagyaróvár lesz az ellenfél. A Kohász ezúttal a kupamérkőzésen idegenben próbálkozik a továbbjutással. És még a sorozatnak nincs vége. Február 18-án itthon fogadja a Kohász az MTK csapatát. Egyszóval: az altatós napok után friss és gyors ébredésre, összpontosításra lesz szükség az eredményes szereplések reményében.

György László edző is el tudott volna szerencsésebb felkészülést gondolni a sorozatra.

- Nemcsak a válogatottnál gyakorlók hiányoztak, hanem betegség is gondot jelentett. A Kecskemét elleni találkozónak pozitívuma az volt, hogy az eddig kevesebbet játszók most többet szerepeltek. Nagyon jó lett volna, ha azok játszanak, akikre majd Debrecenben számítani fogunk. Ez most nem sikerült. A debreceni mérkőzés nagyon fontos, ezért már előző nap, hétfőn útra kelünk. Addig pedig továbbra is edzésekkel próbálkozunk felkészülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!