Sport

2016.09.19. 19:01

Kedden a junior válogatottal, a hét végén pedig a Fehérvárral játszanak

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia három női csapata közül egyedül a juniorok nem tudták megszerezni a győzelmet.

Jankó Árpád

A Kohász ifjúsági gárdája 34-23-ra nyert az MTK ellen. A juniorok a NEKA és az MTK csapatától, valamint NB I B-ben a Szombathelytől is egy góllal kaptak ki. György László edző mindhárom vesztett mérkőzésről elmondta, hogy tanítványai rossz tempóban, gyenge támadójátékot produkálva kézilabdáztak.

- Az első húsz percben álmosan játszottunk, alig futottunk, védekeztünk, utána már futottunk, de az eredmény után. Sajnos nincs vezéregyéniség a csapatban.

Az ifjúsági csapat viszont simán, tizenegy góllal győzött az MTK ellen. Vártok Ákos edző egyénileg senkit sem emelt ki, mert az igazi csapatmunkát dicsérte.

Hornyák Bernadett kedden Balatonbogláron egy félidőt a junior válogatottban, egy félidőt a Kohászban fog játszani (Fotó: Ady Géza)

Viszont György Lászlót, aki a felnőtt csapatnak is edzője, kárpótolták a játékosok. Remekül összpontosítva, nagyszerűen játszott az MTK Budapest ellen. Az egyszerű tollforgató, szurkoló pedig ilyenkor, vagyis a nyitányon, vagyis a felkészülés végén kevésbé sikeres teljesítményt követően, vagyis egy tizenegy játékost leigazoló, már tavaly is gondot jelentő MTK elleni meccs előtt feszültebb, idegesebb. Bizony tartottunk ettől a találkozótól.

- Már a hét közepétől, szerdától voltak jelei annak, hogy a csapat nagyon ráhangolódik a rajtra. Úgy edzettek, hogy nagyobb volt a tempó, ütköztek zokszó nélkül, volt sebessége a játékosok mozgásának. A héten a támadásban, a védekezésben, a visszarendeződésben napról napra jobban látszott az akarat. Az, hogy átérezte mindenki a meccs jelentőségét - így jellemezte György László a rajt előtti napokat. Majd a mérkőzésről a következőt nyilatkozta.

- Fontos volt a bajnokságon a jó kezdés. Kiváló, agresszív volt a védekezésünk, mögötte a kapusteljesítmény is dicséretesre sikerült. Támadásban pedig a szerzett labdákkal jöttek a lerohanásaink, de felállt fal ellen is sikeresen támadtunk. Szép volt, jó volt, de már előre tekintünk. Szombaton nehéz dolgunk lesz, hiszen jön a megerősödött fehérvári együttes. Nagyon kell majd a hazai szurkolók támogatása. De a nyitány mindenképpen erőt, önbizalmat ad majd játékosainknak. Kedden pedig 16 órakor a NEKA otthonában, Balatonbogláron játszik a felnőtt csapat a magyar junior válogatottal. A válogatott vezetőjével, Hajdu Jánossal megegyeztünk, hogy a két válogatottunk, Hornyák Bernadett és Klujber Katrin egy félidőt a címeres csapatban, egyet pedig a Kohászban játszik. Ma több eddig keveset játszó kézilabdázó is szerepel majd. Oguntoye Viktória és Kovács Anna pedig hetente néhány napot, (most is) a válogatottnál tölt el. Ez a terhelés, számunkra pedig a rendszeres hiányzásuk nem könnyíti meg a dolgunkat a bajnoki mérkőzésekre történő felkészülést illetően - mondta a szakvezető.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!