Sport

2014.12.22. 19:00

Kedden folytatják az Acélbikák, két rangadó vár a dunaújvárosi jégkorongozókra

A Dab.Docler csapata december 23-án az Érsekújvár csapatát fogadja, 26-án pedig a Miskolc alakulatánál vendégeskedik majd! A két legoffenzívabb gárda ellen kell tehát bizonyítania Gröschl Tamáséknak!

Boda Bence

A több mint egy hetes pihenő után tovább folytatódik a MOL Liga sorozata december 23-án, kedden, amikor a Dab.Docler csapata az Érsekújvárral csap össze dunaújvárosi jégen 18 órától.

– A legmélyebb kerettel rendelkező, legtapasztaltabb játékosokból álló gárda érkezik hozzánk kedden – kezdte értékelését Donald MacLean, a Dab.Docler vezetőedzője. Az Érsekújvár csapatának támadó alakulata hihetetlenül kreatív, okosan játszanak, kiválóak emberelőnyben, nehéz tehát ellenük – elég megnézni a statisztikákat, ők lőtték a legtöbb gólt a ligában. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az első négy csapat közül a legtöbb gólt is a zöld-fehérek kapták, a védekezésükön tehát lehet rést találni. Nekünk a sebességünket kell használnunk ellenük, illetve higgadtan, egyszerűen kell hokiznunk, s természetesen kelleni fog majd egy jó kapusteljesítmény is, hogy itthon tarthassuk a három pontot.

Karácsonyozni sem nagyon lesz idejük a mieinknek, hiszen december 26-án már Miskolcon szerepelnek az Acélbikák 19 órától.

– Nyilvánvalóan vissza szeretnénk adni a méretes zakót, amit legutóbb Miskolcon kaptunk. Igazi észak-amerikai stílust képviselő csapattal kell felvennünk a versenyt, így fel kell készülnünk, hogy komoly nyomás alá helyeznek majd minket a kezdetektől, gyors és főleg jó döntéseket kell majd hoznia a srácoknak a jégen, és természetesen a helyzetkihasználás létfontosságú lesz, mert az egyik legjobb védelem ellen kell majd menniük a csatárainknak. Pavuk Attila kiesése nem könnyíti meg a helyzetünket, ugyanakkor remélem, hogy az emiatt több jégidőt és bizalmat kapó játékosok felnőnek majd a feladathoz. Mindenkinek száztíz százalékon kell pörögnie, folyamatosan koncentrálva, kőkeményen kell játszanunk ahhoz, hogy otthon tudjuk legyőzni a sárga-feketéket – zárta értékelőjét az Acélbikák kanadai szakvezetője, Donald MacLean.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!