Sport

2017.04.11. 18:05

A Szeged után jöhet pénteken az Újpest a vízilabda LEN Kupa elődöntőben

Dunaújváros - Magabiztos győzelemmel kezdte a bajnoki bronzpárharcot a Szeged ellen a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda együttese. A hétfő esti, hazai meccs után pedig már gőzerővel lehet készülni az utóbbi évek legnagyobb kihívására, a budapesti LEN Kupa négyes döntőjére.

Gallai Péter

A 15-8-ra megnyert első mérkőzés után Mihók Attila a DUE-Maarsk vezetőedzője azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy nehéz meccsre készültek. Egyrészt az elveszített elődöntő miatt, másrészt, mert a Szegeddel rendre éles meccseket játszottak az idényben.

- Azonban most a befejezések jobban sikerültek az átlagosnál, s védekezésben is többet tudtunk segíteni a kapusnak. Ebből adódóan jól sikerült gazdálkodni a kapott gólokkal, ezért nem voltunk kényszerhelyzetben a támadások során, higgadtan végigjátszottuk a lehetőségeket. Megvárhattuk azokat a szituációkat, amelyek valóban gólhelyzetek, s mivel ezeket jó százalékban értékesítettük, úgy alakult a meccs, ahogy szerettük volna.

Mihók Attila és Vályi Fanni képviselte a hazai, Lengyel Dominika és Molnár Péter a szegedi oldalt a sajtótájékoztatón
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Szegedet irányító Molnár Péter szerint beleléptek ugyanabba a folyóba, mint az alapszakasz során. Ezúttal is ők vezettek a mérkőzés elején, majd gyorsan kaptak négy gólt...

- A vereség ellenére dicséret illeti a csapatomat, mert nem adtuk fel, küzdöttünk. Hiányérzetem azért van, mert nyolc lőtt góllal szorosabb mérkőzést vártam volna. Kicsit túlságosan Bujka Barbara centrikusak voltunk, amikor nálunk volt a labda, csak őt láttuk, ahelyett, hogy másokat is megtaláltunk volna. A támadásokért elismerés jár a lányoknak, ám a védekezés nem volt olyan minőségű, amivel ott lehettünk volna a Dunaújváros nyakán.

A Szeged vezetőedzője egyébként azt is bevallotta, számítottak arra, hogy a Dunaújváros esetleg nem lesz a topon lélektanilag. Bár a hazaiakhoz hasonlóan, ők is más csapatra, a BVSC-re készültek a harmadik helyért vívott párharcban. Molnár Péter egyébként sok siker kívánt a Dunaújvárosnak a LEN Kupában, emellett nagyon bízik benne, hogy még egyszer találkozhatunk a Fabó Éva Sportuszodában.

A szegedi Lengyel Dominika arról beszélt, nem tudták felvenni a DUE-Maarsk játékát, s több van bennük, mint amit mutattak:

- Túlságosan arra törekedtünk, hogy Bujka Barbarának játsszuk be centerbe a labdát, de ebből a hazaiak nem egyszer le tudtak fordulni. Emellett nagyon sok akciógólt kaptunk.

A dunaújvárosi klub képviseletében Vályi Fanni hozzátette, arra készültek, hogy Bujka Barbara ne kapjon sok labdát, amit sikerült is megvalósítani. Hiszen nem is lőtt akciógólt, csak büntetőből talált be. A BVSC elleni vereségen pedig muszáj volt gyorsan túllépni.

Természetesen Mihók Attilát a pénteki, Újpest elleni LEN Kupa elődöntőről is kérdeztük, amire így felelt: - Nem nagyon foglalkoztunk eddig vele, elsősorban próbáltunk talpra állni és felvenni a saját ritmusunkat, hiszen nem volt sok időnk szomorkodni az elveszített elődöntő után. A Szeged-meccsre készültünk, de természetesen esetenként megemlítettük, hogy pénteken lesz egy LEN Kupa elődöntő, ami a hátralévő napok feladata. Ami biztos: csütörtökön utazunk Budapestre, ott aznap kétszer, majd pénteken egyszer edzünk. Most jön az, hogy újra megpróbálunk ráhangolódni az Újpestre, amellyel hétfőn bajnoki döntőt akartunk játszani.

Lapunk kérdésére, miszerint mennyire kellett inkább lelkileg összeszedni a lányokat, mint fizikálisan és taktikailag, így felelt a mester: - Nem tudom itt mi a felsőfok, de azt képzeljék el... Nagyon-nagyon erősen kellett foglalkoznunk azzal, hogy újra legyen kedvünk vízilabdázni. Ez egy szokatlan helyzet a csapatnak, mert ennyire feszített tempóban nem játszottunk, persze az sokat változtatott, hogy elindultunk a nemzetközi sorozatban. Egyébként kicsit gyerekek vagyunk még, tehát ha nem úgy alakul valami, ahogy szeretnénk, nagyon szomorúak tudunk lenni. Remélem, ez a győzelem feldobja a társaságot és a soron következő feladatra tudunk koncentrálni. Hiszen nekünk az év csúcsszenzációja lenne, ha sikerülne LEN Kupa döntőt játszanunk.

A klub szurkolói buszt indít a pénteki és szombati LEN Kupa négyes döntőre, amelyet a budapesti Tüske uszodában rendeznek. Pénteken 17 órakor indul a busz a Fabó Éva Sportuszoda elől, a másnapi indulás az elődöntő eredményétől függ. A buszra április 13-án 20 óráig lehet jelentkezni a [email protected] ímél címen. A helyeket a jelentkezések sorrendjében biztosítják.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!