Sport

2013.05.09. 18:41

Kell nekik az érem!

Ma este 19.30 órakor hazai medencében kezdi meg a bronzpárharcot a BVSC ellen a DF-MM női vízilabda-csapata. Mihók Attila edző bízik abban, hogy tanítványai megszerzik ezt az érmet.

Gallai Péter

A Szentes ellen elveszített elődöntő után érthetően a vezetőedző sem volt feldobódva, különösen azt bánja, hogy az utolsó meccs - ahol eldőlt a továbbjutás  - nem a tervek szerint alakult. 

- Nagyon fiatal ez a társaság, tavaly nyolc felnőtt játékos ment el, helyükre jöttek a serdülők és az ifjúságiak. Év közben fokozatosan fejlődött a gárda. Az alapszakaszban legyőztük a Szentest és a BVSC-t is, és végül nagy hajrával másodikak lettünk. Ezt úgy értékelte mindenki, én is, hogy lehet keresnivalónk a rájátszásban is.

Azonban rá kellett jönni, hogy más egyetlen rangadót megnyerni, mint egy sorozatot. Az elődöntő négy összecsapásán nagy iram és extra dinamika volt, nem véletlenül jegyezte meg a szövetségi kapitány, hogy vetekedett a BEK-döntő színvonalával. Sajnos ettől a tempótól a nagyon fiatalok teljesen felőrlődtek, ami különösen az utolsó felvonásra csúcsosodott ki. Egy hét alatt négy ilyen találkozó, ez még sok volt nekünk, ehhez kell idősebbnek lenni  - fogalmazott Mihók Attila, a DF-Mex Motors vezetőedzője.

Mihók Attila vezetőedző adja tanácsait a dunaújvárosi játékosoknak. Mellette Hajor Orsolya figyel (Fotó: Vohlmann György)

Azonban mint a mester mondta, ebből a vereségből is lehetett tanulni és  építkezni: - Azt hatalmas eredménynek tartom, hogy most éppen négy játékosunk került be a felnőtt válogatottba, a legtöbb a magyar klubok közül, tehát nem dolgoztunk eredménytelenül a szezon során. Amit szeretnénk egy éremmel lezárni, de nem lesz könnyű.

A BVSC ősszel megvert minket Budapesten, majd Dunaújvárosban mi nyertünk, náluk is vannak felnőtt válogatottak. A korösszetételük hasonló a miénkhez, de a Szentes elleni csata a játékosaimon sokat acélosított, fizikailag nem lehet gond. Igaz, mindkét oldal az utolsó erőtartalékait mozgósítja, de úgy vélem, a csapatot sikerült a romjaiból újra felépíteni. Tegnap már éreztem  a lányokon a meccslázat. Azt kell eldöntenie mindenkinek, kell-e neki a harmadik hely? Szerintem ezt velem együtt egyformán akarja a csapat... 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!