Sport

2015.04.10. 12:48

Kemény ellenfél jön, és sérülések is nehezítik a Dunaferr DF Renalpin helyzetét

Hosszabb szünet, majdnem két hónap után lép újra hazai parkettre a Dunaferr DF Renalpin futsalcsapata hétfőn. Az ellenfél a táblázaton egy hellyel és két ponttal feljebb álló veszprémi csapat lesz, itt a remek alkalom tehát, hogy a mieink megszerezzék első győzelmüket a rájátszásban.

Dunaújvárosi Hírlap

– Mivel töltötték, hogyan készültek a folytatásra a válogatott mérkőzések és a Magyar Kupa négyes döntője miatti bajnoki szünetet? – kérdeztük Zemankó Zoltántól, a gárda operatív vezetőjétől.

– Az elmúlt hetekben heti három edzéssel és edzőmérkőzéssel készültünk a bajnokság folytatására. A múlt héten sajnos vereséget szenvedtünk Győrben, de úgy érzem, hogy szégyenkeznivalónk egyáltalán nincs, hiszen az ország legjobb csapatától kaptunk ki. Mindenesetre sikerült megnehezítenünk a dolgukat, és az őszi eredményekhez képest is jelentős javulás látszik a játékunkon. Sajnos Fekete Róbert sérülése nem olyan ütemben javult, ahogy vártuk, így ő nem tud hétfőn pályára lépni. Emellett a héten edzésen megsérült kapusunk, Hegedüs Ferenc is, így valószínű, hogy rá sem számíthat hétfőn Baranyai Pál edző.

– Milyen játékerőt képvisel a hétfői ellenfél?

– A Veszprém egy rendkívül jól szervezett együttes benyomását kelti a bajnokságban. Igazi kemény, nagy munkabírású, tapasztalt játékosok adják a csapatuk gerincét. A múlt héten Szombathelyen egy nagyobb pofonba szaladtak bele, így most bizonyára még inkább szeretnének bizonyítani. Szikrázó összecsapásra számítok, ahol a pontosabban játszó, jobban koncentráló csapat gyűjtheti be a pontokat. A srácoktól is azt kérem, hogy végig maximális odafigyeléssel küzdjenek és akkor a lelkes közönségünket biztosan ki tudjuk szolgálni. A szurkolók számára az is fontos információ, hogy a mérkőzés megtekintése ingyenes, a kezdő sípszóig egy pohár sör ingyen van, sőt a szünetben szurkolói játékot is rendezünk.

 

Villám és karrier is

Dunaújvárosban a Dunaferr DF Renalpin FC fémjelzi és teszi egyre népszerűbbé a sportágat.

Több kísérlet után 2013 tavaszán Budavári Árpád kezdeményezésére indult el a jelenlegi szervezeti formában működő csapat megszervezése. Több helybeli futballszerető lokálpatrióta is csatlakozott hozzá, és ennek köszönhetően újjáéledt a szakosztály. Az elképzelést felkarolta a város önkormányzata is, amely azóta is erkölcsileg és anyagilag is támogatja a sportágat. Tavaly az ISD Dunaferr Zrt. névadó szponzorként kapcsolódott a támogatók köréhez. A város, a Dunaújvárosi Főiskola és a vasmű szerepe és érdeme elévülhetetlen a csapat működtetése szempontjából.

A gárda mondhatni villámkarriert futott be: az első évben a másodosztályból azonnal feljutott az NB I-be. Ott céljuk a bennmaradás volt, amelyet már február hónapra el is értek, sőt, túlteljesítettek, hiszen a rájátszás felsőházába jutottak. A sportolói létszám is látványosan gyarapodik: a felnőttcsapat húsz játékosa mellett hatvan fiatal a különböző korosztályos csapatokban szerepel. Örömteli hír, hogy egy jelentős együttműködés keretén belül várhatóan a nyártól tovább fog bővülni a futsal dunaújvárosi bázisa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!