Sport

2015.06.25. 15:49

Keretbe foglalt pályafutás - A józan ész döntött arról, hogy Böőr Zoltán nem vállalta a műtétet

Dunaújváros - Az élet néha kegyetlen rendező. Ezt bebizonyította az elmúlt NB I-es labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonjának utolsó találkozóján Pakson.

Gróf András

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata vereséget szenvedett az atomvárosban , így biztossá vált, hogy kiesett az első osztályból. Ráadásul az együttes csapatkapitánya, Böőr Zoltán olyan súlyos térdsérülést szenvedett, ami egyben a pályafutása végét is jelentette.

- Érdekes, de a kiesés ténye jobban fájt, mint maga a sérülésem. Úgy terveztem, hogy a következő bajnoki szezonban visszakerülünk a legjobbak közé, és akkor vonulok vissza, de a sors döntött a búcsú időpontjáról.

- Miként értékeli a pályafutása Dunaújvárosban eltöltött időszakát?

- Fantasztikus három év volt, a mostani kiesés ellenére, hiszen Dunaújváros tíz év után került vissza Magyarország futball térképére. Amikor ide igazoltam látszott, hogy komoly tervei vannak az egyesületnek, hiszen rutinos, jó futballistákat igazolt, aminek meg is lett az eredménye. Óriási élmény volt számomra az itt eltöltött idő, hiszen nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg, megérte ideigazolnom.

A dunaújvárosiak visszavonuló csapatkapitánya, Böőr Zoltán a pályán, és a pályán kívül is igazi vezéregyéniség volt az együttesnek. Fotó: Ady Géza

- Összességében miként értékeli a pályafutását?

- Az NB I-ben kezdtem, és ott is fejeztem be, ami keretbe foglalta a karrieremet. Lehetett volna jobb, több is, de úgy gondolom, mindenki azt kapja a sorstól, ami jár neki. Több olyan sérülésem is volt, ami után hosszú hónapokat kellett kihagynom, így pontosan tudom, mivel jár egy műtét utáni rehabilitáció. Ez is közrejátszott abban, hogy nem vállaltam az újabb beavatkozást. A józan ész döntött. Rengeteg dolgot kaptam a labdarúgástól. Összességében úgy értékelem, nagyszerű pályafutást tudhatok magam mögött. Emellett tulajdonképpen a futballnak köszönhetem a feleségemet, és a családomat is. Külön köszönet a dunaújvárosi szurkolóknak, akik a debrecenihez hasonló szeretetben részesítettek a mérkőzéseken.

- Ezután miként tervezi a jövőjét?

- Már pár évvel ezelőtt egy barátommal vállalkozásba kezdtünk, ami működik. A Testnevelési Főiskolán elvégeztem a sportmenedzser szakot. Inkább vezetőként tudnám elképzelni magam a futballban, mint edzőként.

- Elképzelhető, hogy Dunaújvárosban teszi meg az első lépéseket ezen a területen?

- Ebben a kérdésben már történtek egyeztetések az újvárosi vezetőkkel, de konkrét megállapodás még nem történt az ügyben.

A profi pályafutásának állomáshelyei: Debreceni VSC (1996-2005), Manisasport (2005-2006), Debreceni VSC (2006-2007), Győri ETO FC (2007-2009), Nyíregyháza FC (2009-2010), Újpest FC (2010-2011), Rákospalotai EAC (2011-2012), Dunaújváros PASE (2012-2015).

Magyar bajnok: 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007. Magyar Kupa győztes: 1998-1999, 2000-2001. Magyar Szuperkupagyőztes: 2005, 2006.

A magyar válogatottban huszonegy alkalommal lépett pályára. Egy találat fűződik a nevéhez, amelyet idegenben szerzett San Marino ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!