Sport

2014.08.01. 15:06

Kész a megyei foci bajnoki beosztása

Dunaújváros – A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatósága ezen a héten elkészítette az augusztus 16-17-én kezdődő megyei bajnokságok végleges csoportbeosztását, illetve sorsolását.

Gróf András

A megyei első osztály 2014/2015. évi sorozatának a Viszló Trans lesz a névadó szponzora. Ezúttal is tizenhat csapat alkotja a mezőnyt. A tavalyi bajnok Iváncsa együttese az utánpótlás csapatok hiánya miatt nem vállalta az NB III-ban való indulást. A névsorból hiányzik a két kieső, a Szabadegyháza és a Bakonycsernye gárdája, valamint a megyei másodosztályba nevező Sárosd. A megüresedett három helyre a másodosztály két bajnoka, az Ercsi és a Sárszentmiklós, illetve a sárosdiak visszalépése miatt a másodosztály Osz-Car csoportjában második helyen végzett Tordas került. A körzetünkhöz tartozó csapatok idegenben lépnek pályára a bajnoki rajton. Augusztus 17-én, vasárnap a Dunaújváros PASE II a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, míg a Mezőfalva a Bicske vendége lesz.

A megyei első osztály csapatai: Bicske, Dunafém-Maroshegy, Dunaújváros PASE II, Ercsi, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Iváncsa, Kisláng, Martonvásár, Mezőfalva, Mór, Polgárdi, Puskás Akadémia FC II, Sárszentmiklós, Szár, Tordas, Velence. A másodosztály Agárdi Termál csoportját a következő csapatok alkotják: Aba-Sárvíz, Adony, Baracs, Enying, Káloz, Kulcs, Lajoskomárom, LMSK, Mezőszilas, Nagykarácsony, Nagylók, Pusztaszabolcs, Seregélyes, Sárosd, Soponya, Szabadegyháza.

Az elmúlt évhez képest talán erősebb játékerőt képvisel majd ez a csoport, hiszen a kieső Szabadegyháza és a tavaly még az első osztály élcsapatának számító Sárosd is ide kapott besorolást. Kérdéses, hogy a harmadosztályból felkerülő Soponya, Enying és Nagykarácsony milyen játékerőt képvisel majd. A nyitó fordulóban a körzetünkhöz tartozó csapatok közül augusztus 16-án, szombaton a kulcsiak a Lajoskomáromot fogadják. Másnap rendezik az Adony – Baracs, és a Mezőszilas – Nagykarácsony mérkőzéseket.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjának résztvevői a következő gárdák: Alap, Cece, Dég, Előszállás, Kisapostag-DASE, Nagyvenyim, Perkáta, Rácalmás, Sárbogárd, Sárszentágota, Sárszentmiklós II, Vajta.

A mezőny a tavalyi tizennégy csapathoz képest tovább szűkült. A bajnok Vajta nem vállalta a magasabb osztályt, de a második Enying és a harmadik Nagykarácsony előrébb lépett. A Kisapostag és a Dunamenti Abroncsgyártók SE pedig a jövőben egy közös csapatként szerepel majd. A Mezőfalva második számú csapata helyett pedig a Sárszentmiklós hasonló minőségű együttese nevezett. Az augusztus 17-ei rajt programja: Alap – Kisapostag-DASE, Dég – Rácalmás, Előszállás – Sárszentágota, Nagyvenyim – Sárbogárd, Perkáta – Sárszentmiklós II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!