Sport

2014.12.22. 16:30

Készülnek a hölgyek - Ausztria lesz az ellenfél a világbajnoki selejtezőn

Lehet Európa-bajnokság, jöhetnek az ünnepek, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata minden percet felhasznál a felkészülésre. Sok feladatuk van még a bajnokságban, a szezonban.

Jankó Árpád

A gyakorlást a két válogatott, Triscsuk Krisztina és Bulath Anita nélkül kezdte a csapat, viszont örömteli, hogy a meggyógyult Gera Szimonetta már teljes értékben végzi a munkát, és már edzőmérkőzéseken is szerepel. A Kohász felnőtt gárdája a bajnoki szünet elején csak edzéseken acélosodott, majd az első mérkőzését az MTK ellen játszotta, s ezen több góllal is nyert. Ezen a találkozón a jó védekezésnek és a második félidei teljesítménynek volt köszönhető a győzelem. Ezt követően december 18-19-én kétnapos kupán indult a csapat Debrecenben. Itt minden mérkőzését megnyerte A hazaiak ellen 29-24-re, a Mihalovce ellen 29-19-re nyert a Kohász, de a lengyel Olimpia Novy Saczl is kikapott a Kohásztól. A torna legjobb játékosának Ferling Bernadettet választották.

Mátéfi Eszter szakvezető így értékelte az eddigi munkát: – A debreceni tornán főképp az tetszett, hogy sok gólt dobtunk. A remek védekezéshez pedig Triffa Ágnes kiváló védései párosultak. Számunkra ez a három mérkőzés nagyon fontos volt, amelyen dicséretesnek mondható a játékosok hozzáállása is. Közben természetesen figyeltük az Európa-bajnokságot is, amelyen megállták a helyüket válogatottjaink is. Bulath Anitának és Triscsuk Krisztinának szívből gratulálunk.

Kedd délután itthon a Dunaújvárosi Kohász 14.30 órakor játszik edzőmérkőzést a Fehérvár együttesével. Utána folytatódik a bajnokság. December 30-án Szegeden lép pályára a Kohász, majd január 4-én nagy rangadóra utazik a Kohász, a Siófok gárdájához.

A közös magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság zárásakor megtörtént a jövő évi világbajnokság részvételének sorsolása is. Ez azt jelentette, hogy az előzetes selejtezők párosításáról sorsoltak. Az oda-vissza párosítások kihúzásánál Fortuna a magyar női válogatottnak kedvezett. Sok szempontból is szerencsénk volt, mivel Ausztria válogatottjával kell megvívni a selejtezőket. Egyrészt sokkal nehezebb ellenfelet is kaphattunk volna. Például Oroszország, Horvátország, Szerbia is lehetett volna ellenfelünk, másrészt a legoptimálisabb az osztrák közeli helyszín, hiszen szurkolóknak akár ezrei is szurkolhatnak a szomszédban. A két mérkőzés eredménye alapján juthat ki a magyar válogatott a decemberi (5-10.) dániai világbajnokságra. A selejtezőket júniusban fogják megrendezni. Csak említésképpen a párosítások közül négy: német-orosz, szerb-román, horvát-svéd, montenegró-izlandi.

A jó hír mellett meg kell említeni azt is, hogy az EHF elnöke, Jean Brihault nagy elismeréssel szólt az Európa-bajnokság rendezői munkájáról. megemlítette a magyar vendégszeretetet, azt, hogy a doppingvizsgálatok mind negatív eredménnyel végződtek, s a televíziós közvetítések nézettségi aránya kiemelkedő volt.

Azt is bejelentették, hogy 2015-ben és 2016-ban Budapest lesz a helyszíne a Bajnokok Ligája négyes döntőjének

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!