Sport

2015.08.20. 18:35

Készültek a "zebrák" - Jégkorong játékvezetők edzőtáboroztak Dunaújvárosban

Dunaújváros – Múlt héten városunkban edzőtáboroztak a magyar jégkorong játékvezetők. Az összetartás vezetője Gebei Péter EBEL-bírónk volt.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi Gebei Péter elnökségi tag a játékvezetők testületében. Tőle tudtuk meg, hogy a MOL Liga táborban ötvenöt, míg az utánpótlás táborban nyolcvannégy csíkosruhás vett részt.

– A meghívottak között volt két szerb, két török és két arab játékvezető is. Valószínű, hogy a szerbeket viszont látjuk majd a MOL Liga mérkőzéseken is – tudtuk meg Magyarország legsikeresebb játékvezetőjétől.

Gebei Péter, a legsikeresebb magyar játékvezető (Fotó: Zs. E. )

Az edzőtáborban a dunaújvárosiak részéről Abonyi Attila, Wolf László, Piszmann Sándor, Bakonyi Csaba és Horváth Botond vett részt. A program az elméleti oktatásra épült, egy jeges edzésra hat tantermi oktatás jutott.

– Egyre jobban fejlődik Magyarországon a játékvezetés, ebben az edzőtáborban is csak azok vehettek részt, akik legalább nyolcvan százalékosra teljesítették a belépőtesztet. Rengeteg tizennyolc-húsz éves egykori hokis jött el Dunaújvárosba, akik a juniorból kiöregedve abbahagyták a jégkorongot, de a sportágtól nem akartak elszakadni. Ők jól korcsolyáznak, egy-két év kell és MOL Liga mérkőzéseket vezethetnek. Bizakodom, hogy folyamatosan nő a jövőben a játékvezetés színvonala – mondta el a szakember a tapasztalatait.

Gebei Péter az edzőtábor után sem fog unatkozni, hiszen hétvégén Bécsben Bajnokok Ligája mérkőzést vezet, majd egy hét múlva Stockholmban teszi ugyanezt. Az EBEL-edzőtábor szeptember 5-én kezdődik, majd egy hét múlva, szeptember 11-én az EBEL-ben is megkezdődnek a küzdelmek.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!