Sport

2017.06.30. 17:10

Két bajnoki ezüst után távozik a vezetőedző

Amikor időpontot egyeztettünk Fehér Zsolttal, a Dunaferr-DUE-Renalpin FC vezetőedzőjével, akkor még a 2016/2017. évi futsal NB I második helyéről szerettem volna őt kérdezni, de végül egy korszakot lezáró beszélgetés lett belőle.

Gróf András

Ugyanis közben kiderült, hogy az újvárosiak vezetőedzője két ezüstéremmel zárult bajnoki szezont követően elbúcsúzik az együttestől, és a jövőben más területen tevékenykedik majd a sportágban.

- Két évvel ezelőtt Budavári Árpád hívó szavára érkeztem a városba, aki a működéshez nyugodt körülményeket ígért. Ez maximálisan teljesült is, aminek köszönhető a két bajnoki ezüstérem.

Milyen célokat határoztak meg az induláskor?

- Egy hároméves periódusban gondolkodtunk, amelynek végén a dobogós helyezés elérése volt a terv. Legmerészebb álmainkban sem szerepelt, hogy már az első év végén ezüstérmet szerzünk. Ebben az időszakban az egész csapat végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is remekül szerepeltünk. Emellett azt se felejtsük el, hogy Hosszú Ádám gólkirályi címet szerzett, valamint Reveland Zoltán is dobogós lett a legjobb kapusok versenyében.

Mi volt a nem várt siker kulcsa?

- Az elvégzett munka biztosíték volt a sikerre. A késő esti edzéseket követően volt olyan játékos, aki hajnalban került ágyba, de ez nem látszott meg a tréningeken.

Mennyivel volt más a második évben szerzett ezüst?

- Sokkal nehezebb volt megismételni ezt a helyezést, hiszen az előző szezonban senki nem várta el azt a teljesítményt, amíg a tavalyi szezonban már nagy volt rajtunk a nyomás a klub és a város vezetői részéről. Az ellenfelek is alaposabban felkészültek belőlünk. Ennek ellenére itthon szinte verhetetlenek voltunk. Remekül bevált az új taktikai felállásunk, amikor is az addig utolsó emberként játszó Fekete Róbert center pozícióba került, ahol góllal, gólpasszokkal bizonyított.

A bajnok győrieket lehetetlen volt megelőzni?

- Csak megszorítani tudtuk a Rába ETO-t, bár a hazai mérkőzésünk utolsó percében volt lehetőségünk a győztes gól megszerzésére.

Gondolom, az év legjobb edzője kitüntető cím újabb elismerése a munkájának...

- Ez ugyan egy egyéni díjazás, ami büszkeséggel tölt el, de összességében tulajdonképpen ez is a csapat teljesítményének az elismerése. Köszönet érte a klub és a város vezetőinek, és nem utolsósorban a csapat minden egyes játékosának.

Hol folytatja edzői pályafutását?

- Nehéz döntés volt, egy ilyen sikeres csapatot elhagyni, de új szakmai kihívások várnak rám. A Magyar Labdarúgó Szövetségben az U17-es és U19-es válogatottnak leszek a szövetségi kapitánya, és mellette a felnőtt válogatott munkáját is segítem majd. Ezen feladatok mellett nem fér bele, hogy egy első osztályú csapatnál vezetőedző legyek. A fiatalokkal eddig már három tornagyőzelmet arattunk, és komoly hosszú távú lehetőség egy esetleges olimpiai részvétel. Természetesen nem szakadok el az újvárosi csapattól, amikor tehetem a leláton szurkolók majd nekik.

Ezen a héten a Magyar Labdarúgó Szövetségben a vonatkozó versenykiírás értelmében megválasztották a férfi futsal első osztály 2016/2017-es szezonjának legjobbjait. Érdekesség, hogy idén először nem az edzők szavaztak, hanem a Futsal Bizottság, a szakágvezető és a szövetségi kapitány. A díjazottak névsora: Constantino Vinas Alejandro (Rába ETO) legjobb mezőnyjátékos, Tóth Gyula (Rába ETO) legjobb kapus, Tama Ádám (Rába ETO) Császár Gyula Díj - a bajnokság legjobb fiatalkorú játékosa, Constantino Vinas Alejandro (Rába ETO) gólkirály, Fehér Zsolt (Dunaferr-DUE-Renalpin FC) legjobb vezetőedző, Kovács Gábor legjobb játékvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!