Sport

2017.04.04. 17:20

Két DAB-játékos kikerült a válogatott keretből

A magyar jégkorong-válogatott hétfőn este 4-0-ás vereséget szenvedett a Tüskecsarnokban a svédek elleni felkészülési mérkőzésen.

Gallai Péter

Rich Chernomaz és szakmai stábja a találkozó előtt harmincnégy fősre szűkítette a divízió I/A csoportos világbajnokságra készülő válogatott keretét. Egyúttal kijelölte, kikre számít az U25-ös válogatottban a hét végi, csehek elleni meccseken.

A felnőtt keretből többek között kikerült a Dunaújvárosi Acélbikák két játékosa, Odnoga Mátyás és Nagy Márk. Ellenben Duschek Dávid és Keegan Dansereau maradhatott, igaz, a svédek elleni huszonkettes csapatba most nem kerültek be. Hruby Gellért pedig az U25-ös csapatban kapott helyet, akiről egyébként nagyon jó véleményen volt a szövetségi kapitány: - Kellemes meglepetést okozott, és a februári összetartás óta Miskolczi Márk láthatóan fejlődött, de ugyanez igaz Hruby Gellértre is, a védő korcsolyatudása sokat javult, miközben nőtt az izomtömege - fogalmazott.

Hetényi Zoltán védi a svéd Petter Emanuelsson lövését a Magyarország - Svédország felkészülési jégkorong-mérkőzésen
MTI Fotó: Kovács Tamás

A svédek elleni vereség után Vas János, a magyar válogatott csatára így nyilatkozott: - Nagyon jó tanulómeccs volt. Úgy gondolom, hogy néhány gól egyéni hibákból született, amit ki lehet javítani. Lehetett volna ez sokkal szorosabb is, főleg, ha találtunk volna egy gólt abból a kevés helyzetből. Megérdemelten nyertek a svédek, számunkra ez a meccs leginkább a védekezés gyakorlására volt jó. Az elmúlt két napban remek ütemben haladt a felkészülés, jó meccseket játszottunk egymás ellen, ezáltal mindenki meg is kapta az esélyt, hogy megmutassa magát.

Kedden mindkét csapat szabadnapot kap, pénteken a felnőttek a finnekkel mérik össze tudásukat - akik a 90. éves szövetség születésnapja alkalmából rendezett meccsen öt világbajnokkal és 14 KHL játékossal vesznek részt - a Tüskecsarnokban, amíg az U25-ösök szombaton és vasárnap is megmérkőznek a csehekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!